Πάτρα: 45χρονος ιδιοκτήτης καφέ πιάστηκε για διακίνηση κοκαΐνης

Στη σύλληψη 45χρονου Πατρινού ιδιοκτήτη καφέ προχώρησαν οι Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών για διακίνηση «σκληρών» ναρκωτικών.

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω κατά την αγοραπωλησία κοκαΐνης σε 40χρονο άνδρα αλβανικής υπηκοότητας στην Αγυιά Πατρών,  αργά το βράδυ της Τετάρτης 27/12/2023. Σε έρευνες που ακολούθησαν στην επιχείρηση και στο σπίτι του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 240 γραμμάρια κοκαΐνης, μια ζυγαριά ακριβείας και 1.200 ευρώ.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, αξιοποιώντας πληροφορίες, εντόπισαν τον αλλοδαπό άνδρα να μεταβαίνει με μοτοσικλέτα, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου συναντήθηκε με τον διακινητή, προέβησαν σε
αγοραπωλησία ναρκωτικων ουσιών και στη συνέχεια αποχώρησαν κινούμενοι με
μοτοσικλέτες.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους δυο κατηγορούμενους και σε σωματικούς ελέγχους που τους ενήργησαν, βρήκαν στην κατοχή του διακινητή και κατέσχεσαν (505) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στην κατοχή του αγοραστή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 0,6 γραμμάρια κοκαίνης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε κατάστημα του διακινητή, στην οικία και στην μοτοσικλέτα του, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•       (234) γραμμάρια κοκαίνης
•       (745) ευρώ
•       (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
•       (1) κινητό τηλέφωνο.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζε ο κατηγορούμενος από την διακίνηση των κατασχεθέντων ναρκωτικών ουσιών ανέρχεται μέχρι το χρηματικό ποσό των (28.152) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κατασχέθηκε η μοτοσικλέτα ως μέσο διευκόλυνσης για την διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών. Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.