Πάτρα: 151 ασθενείς νοσηλεύονται με κορονοϊό. Οι 34 δίνουν μάχη για τη ζωή τους στις ΜΕΘ

Τουλάχιστον 151 συμπολίτες μας εκ των οποίων οι 34 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ κροονοϊού να δίνουν μάχη για τη ζωή τους βρίσκει ο εορτασμός του Πάσχα.

Αυτό σημαίνει ότι η πανδημία συνεχίζει να απειλεί τις ζωές μας και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση σε σχέση με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας.    

Με την επισήμανση ότι είναι πολύ εύκολο να ξεπεράσουμε την κόκκινη γραμμή και να βρεθούμε αντιμέτωποι με δεκάδες νέα περιστατικά, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

«Απευθύνω έκκληση να χαρούμε τις άγιες μέρες με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Να είμαστε με τους φίλους μας και τους οικείους μας τηρώντας του υγειονομικούς κανόνες. Τα νοσοκομεία μας παραμένουν γεμάτα με ασθενείς με κορονοϊό. Αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε» τονίζει ο κ. Καρβέλης.  

ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ

Χθες στις Κλινικές Κορονοϊού του ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 63 ασθενείς, 3 παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική και 25 στη ΜΕΘ.  

Στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 51 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού και 9 στη ΜΕΘ.

Δεν υπάρχει εφημερία στα δύο νοσοκομεία που να μην διακομίζονται ασθενείς με κορονοϊό. «Ολο το ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλων ειδικοτήτων προσωπικό συνεχίζει να δίνει σκληρή μάχη μέσα στα νοσοκομεία μας. Οι άνθρωποι αυτοί και τις ημέρες αυτές θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στους ασθενείς και να τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε και να συνεχίζουμε να τους εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας. Με το να είμαστε προσεχτικοί σεβόμαστε και τον δικό τους κόπο». Υπογραμμίζει ο κ. Καρβέλης ο οποίος χθες βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων στον «Αγιο Ανδρέα» και στα Κέντρα Υγείας Νοτίου Τομέα (Ζαρουχλέικων) και Ανω Πόλης.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Από την άλλη εβδομάδα, 5 Μαΐου, θα διενεργούνται στον νομό μας πλέον των 3.000 εμβολίων καθημερινά καθώς θα ανοίξουν επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές σε ΠΓΝΠ και «Αγιο Ανδρέα».   

Την ίδια ημερομηνία θα παραληφθούν στην περιοχή μας και εμβόλια της Johnson & Johnson. «Με τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει πιστεύω ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα καλυφθεί εμβολιαστικά όλος ο πληθυσμός της περιοχής μας», μας είπε ο κ. Καρβέλης.

Συνολικά στον νομό μας λειτουργούν 12 Εμβολιαστικά Κέντρα που είναι τα εξής: ΠΓΝΠ, «Αγιος Ανδρέας», νοσοκομείο Αιγίου και Καλαβρύτων, Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο, Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα (Αγίου Αλεξίου), Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα (Ζαρουχλέικων), Κέντρο Υγείας Ανω Πόλης και τα Κέντρα Υγείας Ερυμάνθου, Χαλανδρίτσας, Ακράτας και Κλειτορίας.