Πάτρα: Τι απέτρεψε τα χειρότερα στην επίθεση μολότοφ στο Γ’ Αστυνομικό Τμήμα

Στόχευαν στα σταθμευμένα περιπολικά, έξω από το Γ’ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας οι δράστες της καταδρομικής επίθεσης με μολότοφ που σημειώθηκε, χθες τα ξημερώματα, ωστόσο η αντίδραση του φρουρού απέτρεψε τα χειρότερα.

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ
Στο συμπέρασμα αυτό φαίνεται πως καταλήγει η τοπική ΕΛΑΣ, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί κατά την προανακριτική διαδικασία. Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας», επρόκειτο για μια στοχευμένη κίνηση, η οποία όμως εξαιτίας μιας αλληλουχίας γεγονότων, ανετράπη. Μάλιστα, έμπειρος αξιωματικός, επισήμανε πως τα αντανακλαστικά του ένστολου που βρισκόταν στην σκοπιά και η τακτική που ακολούθησε, τους αιφνιδίασε, καθώς όπως προκύπτει δεν περίμεναν … «αντίσταση».

«ΠΥΡΑ»
Οι πέντε κουκουλοφόροι, γνωστοί-άγνωστοι, πρόλαβαν να εκτοξεύσουν συνολικά πέντε μολότοφ μια εκ των οποίων τραυμάτισε τον αστυνομικό -υπέστη ελαφρά εγκαύματα στο χέρι – καθώς «άρπαξε» φωτιά το μπουφάν του και μια έπεσε στην κεντρική είσοδο του Τμήματος με θραύσματα να εκτοξεύονται στο εσωτερικό. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να προκληθούν μικρής έκτασης υλικές ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου, επί της οδού Φιλίππου Ολυμπιάδος.

ΚΟΡΝΑΡΙΣΜΑ

Κατά πληροφορίες, καταλυτικά φέρεται να λειτούργησε και η παρουσία οδηγού ΙΧ αυτοκινήτου στο σημείο, που όταν είδε τους «5», να προσεγγίζουν το σημείο πεζοί, από την οδό Ακρωτηρίου, άρχισε να κορνάρει επίμονα, αποπροσανατολίζοντάς τους προς στιγμήν.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Η τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ λέει ότι ήταν σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας και περιφρούρησης ευαίσθητων σημείων, ιδιαιτέρως στο κέντρο και στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού. Το γεγονός, αυτό τους οδήγησε στο να δράσουν περιφερειακά.

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ
Της επιδρομής που έγινε στις 5.30π.μ. της Κυριακής, όπως πληροφορείται η «ΠτΔ», ακολούθησαν 3 προσαγωγές ατόμων από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης και της Ασφάλειας Πατρών, ωστόσο δεν προέκυψε εμπλοκή τους με το συμβάν.
Χθες το μεσημέρι, ενόψει των σημερινών συγκεντρώσεων – πορειών (στις 12μ. στην Πάτρα) για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη υπό τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, υποστράτηγο Απ. Μαρτζάκλη, με τους επικεφαλής των υπηρεσιών της Δυτικής Ελλάδας, όπου μεταξύ άλλων ζητήθηκε εγρήγορση και εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας – κατά τα πρότυπα της 17ης Νοεμβρίου – για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
«Δολοφονική επίθεση» χαρακτηρίζει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, το περιστατικό, επισημαίνοντας σε ανακοίνωση της ότι «η στόχευση της ρίψης των βομβών τόσο πάνω στον αστυνομικό αλλά και εντός του Αστυνομικού Καταστήματος αποδεικνύουν την καθαρή ανθρωποκτόνο πρόθεση των δραστών», εξαίροντας τον επαγγελματισμό και την αυτοσυγκράτηση των αστυνομικών υπηρεσίας παρά την άνανδρη και αιφνιδιαστική επίθεση με αποτέλεσμα τον περιορισμό των αποτελεσμάτων του γεγονότος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠτΔ», η ΕΑΥΑ προσανατολίζεται στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.