Πάτρα: Σπείρες ναρκωτικών «ρίχνουν δίχτυα» σε μαθητές

Σπείρες ναρκωτικών που αποτελούνται κυρίως από ομάδες νεαρών στις οποίες συμμετέχουν και ανήλικοι έχουν απλώσει τα δίχτυα σε σχολεία της Πάτρας, έχοντας βρει εκεί πρόσφορο έδαφος για να πουλήσουν το «εμπόρευμα» τους.

Οι πληροφορίες είναι απόλυτα διασταυρωμένες και αποκαλύπτουν μια σκληρή αλήθεια που οι περισσότεροι από εμάς υποψιαζόμασταν και φοβόμασταν. Οι σπείρες αυτές διακίνησης ναρκωτικών, με «βαποράκια» ακόμα και ανήλικους εξωσχολικούς, προσεγγίζουν, μέσω αυτών νεαρούς μαθητές που έχοντας όλα τα στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν την εφηβική ηλικία, είναι δεκτικοί στο να «δοκιμάσουν» και αποδεικνύονται ευάλωτοι σε τέτοιου είδους επιρροές.

Η προσέγγιση των ανηλίκων μελών της κάθε σπείρας γίνεται συνήθως εκτός των σχολείων, αλλά έχει πάντα ως σημείο αναφοράς το σχολικό περιβάλλον, δηλαδή σε στέκια μαθητών (πλατείες, κοινόχρηστους χώρους κτλ) που πολλές φορές βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα σχολικά συγκροτήματα των μαθητών.

Η περίπτωση του 17χρονου μαθητή

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός 17χρονου μαθητή Γενικού Λυκείου της Πάτρας που σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Ν», προσεγγίστηκε από ομάδα ανηλίκων εξωσχολικών, «αρχηγός» της οποίας φέρεται να είναι ένας 15χρονος Αλβανός στην καταγωγή.

Ο μαθητής, γόνος γνωστής οικογένειας της Πάτρας με σημαντική οικονομική δυναμική και κοινωνικό εκτόπισμα, παρασύρθηκε από την ομάδα αυτή με αποτέλεσμα να γίνει σταδιακά συστηματικός χρήστης ναρκωτικών ουσιών με τον 15χρονο να του εξασφαλίζει τις ουσίες.

Ο τελευταίος, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μπόρεσε όχι μόνο να δώσει ναρκωτικά στον 17χρονο, αλλά κατάφερε να τον πείσει να σπρώξει ποσότητες σε συμμαθητές του.

Στις παρεχόμενες «υπηρεσίες» της συγκεκριμένης σπείρας με οικονομικά πάντα ανταλλάγματα είναι και η κάλυψη σεξουαλικών αναγκών των έφηβων πελατών, στους οποίους εξασφαλίζουν ακόμα και την πρόσβαση στον αγοραίο έρωτα, όπως έχει συμβεί και στην περίπτωση του 17χρονου.

Με πλούσιο βιογραφικό η ομάδα

Η σπείρα έτσι μπόρεσε να κάνει χρήστη και ταυτόχρονα «βαποράκι» τον 17χρονο. Η ομάδα αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι γνωστή στις Αρχές, έχει πλούσιο βιογραφικό και συγκεντρώνει πολλά από τα στοιχεία αυτά που χαρακτηρίζουν μια συμμορία που δρα στο πλαίσιο της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Όμως για κακή της τύχη οι γονείς του 17χρονου έχοντας παρατηρήσει αλλαγές στη συμπεριφορά του, κατάφεραν να μάθουν από αυτόν τι έχει συμβεί, με τον νεαρό να δηλώνει μετανιωμένος.

Μάλιστα, φέρεται να κατήγγειλαν το όλο θέμα στην ΕΛ.ΑΣ. και στην Δίωξη Ναρκωτικών η οποία έστησε καρτέρι σε μέλη της σπείρας και προχώρησε σε προσαγωγές με το κουβάρι της υπόθεσης να φτάνει πολύ μακριά. Το όλο θέμα χειρίζονται με διακριτικότητα η τοπική ΕΛΑΣ και ειδικότερα η Δίωξη Ναρκωτικών.