Πάτρα: “Σκοτώνονται” ανδρόγυνα και πρώην σύντροφοι – Η “καταδίωξη” έξω από το Ρίο

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγγέλλονται στο κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Σύμφωνα με κύκλους της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. τα περιστατικά αυτά που φτάνουν στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, κυρίως ύστερα από καταγγελίες γειτόνων που ακούνε τις φωνές και παίρνουν την αστυνομία, είναι κατά μέσο όρο έξι με την ημέρα.

Όμως η ενδοοικογενειακή βία συνδέεται και με θέματα διενέξεων μεταξύ πρώην συζύγων. Το περιστατικό που έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας είναι χαρακτηριστικό.

Πατέρας “απήγαγε” το παιδί του από τη γυναίκα (προηγήθηκε διένεξη μαζί της) με την οποία βρίσκεται σε διάσταση, το έβαλε στο αμάξι και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αμέσως η αστυνομία αφού ειδοποιήθηκε τον κυνήγησε και τότε ξεκίνησε μία τρελή καταδίωξη δυνάμεων της αστυνομίας με τον άνδρα που προσπαθούσε να φύγει μαζί με το παιδί, στους δρόμους της περιοχής έξω από το Ρίο.

Τελικά η αστυνομία φέρεται να τον σταμάτησε και να επέστρεψε το παιδί στη μητέρα του. Ωστόσο αυτό είναι μόνο ένα από τα συμβάντα που σχετίζονται με το όλο θέμα. Στο δε γραφείο ενδοοικογενειακής βίας που ξεκίνησε την λειτουργία του πριν από σχεδόν ένα μήνα οι καταγγελίες που έχουν γίνει μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχον ξεπεράσει πλέον τις 20.