Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του εμπόρου Γρηγόρη Κουβεριανού – Τον λύγισε ο κορονοϊός

Ένας από τους πιο εμβληματικούς εμπόρους στην Πάτρα, μ’ ένα κατάστημα πραγματικά τοπόσημο για την πόλη, ο Γρηγόρης Κουβεριανός, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Ο εκλιπών είχε για πολλά χρόνια, από το 1961 συγκεκριμένα, το κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου, στη διασταύρωση με τη Μαιζώνος. Πριν, το κατάστημα στεγαζόταν στην οδό Πατρέως. Και ποιος δεν έχει ψωνίσει απ’ τον Κουβεριανό.

Εδώ και χρόνια, τα ηνία της επιχείρησης έχει αναλάβει ο γιος του, ο Ευριπίδης, αλλά ο αείμνηστος πλέον σπάνια έλειπε απ’ το μαγαζί.

Ήταν η ζωή του… Κάθε μέρα εκεί, στις επάλξεις. Αρχοντάνθρωπος… Είχε ένα μοναδικό χάρισμα να κερδίζει τον πελάτη με την ευγένειά του, την εξυπηρετικότητά του, το χιούμορ του. Σπανίζουν πια τέτοιοι έμποροι της παλιάς καλής εποχής…

Ο Γρηγόρης Κουβεριανός νοσηλευόταν εδώ και πέντε μέρες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών έχοντας προσβληθεί από κορονοϊό. Δυστυχώς, δεν άντεξε… Είχε κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου, πρόσφατα έκανε και το αντιγριπικό, δεν πρόλαβε να κάνει, όπως προγραμμάτιζε, και την τρίτη δόση…

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης όπου και θα ταφεί.

Αφήνει πίσω του τη σύζυγο του, Σταματία, και τα δύο του παιδιά, τον Ευρυπίδη, τιμονιέρη στο κατάστημα, και την Ολυμπία, ιατρό-μικροβιολόγο. Πρόλαβε να χαρεί έξι εγγόνια, δύο απ’ τα οποία Γρηγόρηδες!