Πάτρα: Ποιους ψάχνει η αστυνομία για την ενέδρα και την επίθεση με μολότοφ σε περιπολικό

Μια ομάδα επτά περίπου ατόμων τα οποία ήταν κρυµµένα πίσω από τα δένδρα και τη σιδηροδροµική γραµµή στην συμβολή των οδών Αθηνών και Λεμεσσού και οι οποίοι μόλις είδαν το περιπολικό της Άμεσης Δράσης, να πλησιάζει, σε απόσταση 3,5 µέτρων άρχισαν τις ρίψεις µολότοφ, στις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης, αναζητά η αστυνομία.

Αστυνοµικοί της Ασφάλειας Πατρών διερευνούν την υπόθεση σε βάθος και είναι πεπεισµένοι πως η κλήση στο «100» για δήθεν διάρρηξη, που ειχε προηγηθεί, ήταν µέρος του σχεδίου της επίθεσης θα ανοίξει το δρόµο για την εξιχνίαση και τον εντοπισµό των δραστών.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. «σχηµατίστηκε δικογραφία κακουργηµατικού χαρακτήρα σε βάρος των δραστών για τα αδικήµατα του εµπρησµού, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απόπειρας επικίνδυνης σωµατικής βλάβης και ενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισµό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ εξετάζεται η βασιµότητα της καταγγελίας στο Κέντρο Άµεσης ∆ράσης Πατρών για την απόπειρα κλοπής του δικύκλου».

 Στον τόπο της επίθεσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπολείµµατα από φιάλες εκρηκτικών – εµπρηστικών µηχανισµών και τεµάχια υφάσµατος µε ίχνη καύσης, τα οποία θα αποσταλούν στη ∆ιεύθυνση Εγκληµατολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ένωση αστυνομικών: Ήταν δολοφονική ενέργεια

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνοµικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

  «Η Ένωσή µας καταδικάζει την άνανδρη επίθεση από οµάδα ατόµων σε βάρος αστυνοµικών περιπολικού οχήµατος του Τµήµατος Άµεσης ∆ράσης Πατρών, επί των οδών Αθηνών και Λεµεσού στην Πάτρα. Οι δράστες αυτής της δολοφονικής ενέργειας εναντίον των αστυνοµικών για εµάς είναι εγκληµατίες απλά του κοινού ποινικού δικαίου και τίποτα παραπάνω. Σχεδίασαν αυτή την ενέδρα θανάτου, καλώντας στο κέντρο επιχειρήσεων πρώτα για περίπτωση διάρρηξης και στην συνέχεια ενώ οι αστυνοµικοί κατευθύνονταν προς το σηµείο τους επιτέθηκαν µε ανθρωποκτόνο πρόθεση ρίχνοντας τους οκτώ βόµβες µολότοφ». Σηµειώνει πως «οι αστυνοµικοί δρώντας µε αµεσότητα και επαγγελµατισµό κατάφεραν να απεγκλωβιστούν και να µην τραυµατιστούν µε την όλη επίθεση να φέρνει αποτέλεσµα µικροφθορές στο περιπολικό όχηµα. ∆υστυχώς όµως φθορές προκλήθηκαν από την επίθεση σε δύο σταθµευµένα οχήµατα πολιτών και σε µία κατοικία». Και προσθέτει: «Αναµένουµε οι δράστες αυτής της επίθεσης να συλληφθούν άµεσα, να οδηγηθούν στην ∆ικαιοσύνη και να τιµωρηθούν παραδειγµατικά. Αναµένουµε ακόµα την καταδίκη τέτοιων πράξεων από τα πολιτικά κόµµατα, φορείς και συλλογικότητες» διαµηνύοντας πως «το ηθικό των αστυνοµικών της Πάτρας δεν κάµπτεται σε καµία περίπτωση από τέτοιες εκδηλώσεις µίσους και θα συνεχίσουµε απρόσκοπτα να προσφέρουµε τις υπηρεσίες για τον πολίτη».