Πάτρα: Ο καβγάς της «νύχτας» και το… όπλο

Αναστάτωση σε γειτονιά της Πάτρας και μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας υπήρξε χθες το απόγευμα Δευτέρα 22/05/2023, όταν δυο άνδρες διαπληκτίστηκαν στον δρόμο και στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως ο ένας οπλοφορούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο άτομα, γνωστά από τον χώρο της «νύχτας», συναντήθηκαν επί της οδού Σεφέρη -άγνωστο εάν επρόκειτο για ραντεβού η τυχαία συνάντηση- και άρχισαν να λογοφέρουν. Κάτοικοι της περιοχής βλέποντας τον καβγά, ενημέρωσαν την Αστυνομία, δυνάμεις της οποίας έσπευσαν στο σημείο.

Κατά την προσαγωγή τους στην Ασφάλεια Πατρών, εξ αφορμής του μεταξύ τους επεισοδίου, διαπιστώθηκε πως ένας εξ αυτών κατείχε όπλο και μάλιστα «γεμάτο».

Κατά τη σύλληψή του, προέβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς, οι οποίοι ωστόσο του πέρασαν χειροπέδες. Αρχικά διακινήθηκε η πληροφορία πως έστρεψε το όπλο και απείλησε τους αστυνομικούς, γεγονός που διέψευσε η τοπική ΕΛΑΣ. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια.

Σε βάρος του «πιστολέρο» σχηματίσθηκε δικογραφία για οπλοκατοχή, οπλοφορία και αντίσταση και σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ το δεύτερο άτομο που προσήχθη, αφέθηκε ελεύθερο καθώς δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό σε βάρος του.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία για το θέμα σημειώνει χαρακτηριστικά: “Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του ενός και κατασχέθηκε ένα πυροβόλο όπλο οπλισμένο με φυσίγγιο και με γεμιστήρα, που περιείχε 8 φυσίγγια καθώς και 14 φυσίγγια των 9mm, ενώ στην κατοχή του δεύτερου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας χαρτοκόπτης συνολικού μήκους 20 εκατοστών.

Σημειώνεται ότι κατά την σύλληψη των κατηγορουμένων ο πρώτος εξ αυτών, αντιστάθηκε και προσπάθησε απωθώντας βίαια τους αστυνομικούς με τα χέρια του να αποφύγει την σύλληψη”.