Πάτρα: ομάδΑ νεαρών ατόμων «χτυπούν» πολίτες και σπίτια

Αυξητική τάση παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα η παραβατικότητα ανηλίκων που δρουν σε ομάδες και «χτυπούν» είτε ανυποψίαστους πολίτες, είτε οικίες.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι τα δύο τελευταία περιστατικά που σημειώθηκαν στην Πάτρα σε διάστημα λίγων ωρών, αλλά και στον Πηνειό Ηλείας με «πρωταγωνιστές» ανήλικους δράστες, οι οποίοι μπορεί να κατέληξαν με χειροπέδες, όμως όπως συνηθίζεται, θα αφεθούν ελεύθεροι.

ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΠΕΖΟ ΜΕ ΑΠΕΙΛΗ ΜΑΧΑΙΡΙΟΥ

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε προχθές βράδυ, όταν μία 17χρονη μαζί με ακόμη δύο συνεργούς της επιτέθηκαν σε πεζό άνδρα και με την απειλή μαχαιριού, αφού τον έριξαν κάτω του άρπαξαν το κινητό του τηλέφωνο. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας «συνελήφθη, άμεσα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της
Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μια 17χρονη ανήλικη, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Για την ίδια υπόθεση, αναζητούνται για να συλληφθούν δυο ακόμα συνεργοί της ανήλικης και συγκεκριμένα, ένας ενήλικος, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και ένας άγνωστος συνεργός της. Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, η 17χρονη ανήλικη, ενεργώντας από κοινού με τους δυο συνεργούς της, έχοντας οι δυο τελευταίοι, καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κουκούλες τύπου full face, προσέγγισαν ημεδαπό άνδρα, που κινούταν πεζός και με την άσκηση σωματικής βίας και την χρήση αιχμηρού αντικειμένου, του αφαίρεσαν το
κινητό του τηλέφωνο. Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την σύλληψη της ανήλικης.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών».