Πάτρα: Οι μαθητές υιοθετούν ή φροντίζουν αδέσποτα μαζί με τους γονείς τους!

Ένα διήμερο παρέα με τους μαθητές και των έξι τάξεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας στην Παραλία, πέρασαν οι αρμόδιοι για τα ζώα συντροφιάς του Δήμου, μετά από πρόσκληση των δασκάλων προς το Δήμο Πατρέων προκειμένου να παρουσιάσουν το εκπαιδευτικό φιλοζωικό πρόγραμμα του Δήμου.

Το πρόγραμμα παρουσίασαν, η Γιούλα Ανωγιάτη, Συνεργάτης του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και υπεύθυνη για τα θέματα ζώων συντροφιάς  και η Ελένη Κασπίρη θετική εκπαιδεύτρια σκύλων, που συμμετέχει εθελοντικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοζωίας.

Εντύπωση έκανε για μια ακόμα φορά, η συμμέτοχη των μικρών μαθητών με πολλές ερωτήσεις για τα αδεσποτάκια που βρίσκονται στους δρόμους της πόλης μας.

Παράλληλα, μοιράστηκαν με υπερηφάνεια τις δικές τους ιστορίες, που αφορούσαν σε πολλές περιπτώσεις την υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου και σε άλλες τόσες, την φροντίδα αδέσποτου ζώου της γειτονιάς τους, με τη βοήθεια των γονιών τους.

Τα μεγαλύτερα παιδιά εξέφρασαν και πιο σύνθετους προβληματισμούς, ενώ παράλληλα με τις απορίες τους, κρατούσαν και σημειώσεις.

Κάποια από τα παιδιά, είχαν ήδη παρακολουθήσει το πρόγραμμα από τις θερινές κατασκηνώσεις του Δήμου μας και με ιδιαίτερη χαρά μιλούσαν για τα ζωάκια που είχαν αρχίσει να φροντίζουν στο δρόμο μαζί με τους γονείς τους.

Μετά και αυτή την εμπειρία, η Γιούλα Ανωγιάτη δήλωσε: «Οι λιλιπούτειοι μαθητές είναι οι αυριανοί πολίτες και μας γεμίζουν ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο… Ας πάρουμε κι εμείς οι μεγάλοι ένα μάθημα από την αγνή καρδιά των παιδιών που μόνο με αγάπη μπορούν και βλέπουν τον κόσμο γύρω τους. Ένα μπράβο στους δασκάλους, που θέλουν να περνούν τέτοια μηνύματα στα παιδιά και  εν προκειμένω σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο σχολείο, στην κα. Πατινιώτη  που είχε  αυτή την πρωτοβουλία γιατί με τέτοιες δράσεις κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο».