Πάτρα: Ξεκινά η επίδοση των αναστολών στους πάνω από 500 ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Με αμείωτο ρυθμο συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Αχαΐας που αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα των εμοβολιασμών.

Και σήμερα το πρωί στις 11 αναμένεται να δώσουν ραντεβού έξω από τα γραφεία της 6ης ΥΠΕ, ζητώντας για μια ακόμη φορά να μην προχωρήσουν οι επιδόσεις των αναστολών εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Παράλληλα πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία της διοίκησης των νοσοκομείων.

Σημειώνεται πως από σήμερα θα αρχίσει η διαδικασία της επίδοσης της αναστολής εργασίας στους 550 περίπου εργαζόμενους στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και στο “Αγ. Ανδρέας” της Πάτρας, που δεν ξεκίνησε χθες , καθώς δόθηκε προτεραιότητα στις μικρότερες νοσηλευτικές μονάδες.

Στην Αχαΐα, 25 εργαζόμενοι στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων παρέλαβαν το έγγραφο που τους κοινοποιεί ότι τίθενται σε αναστολή εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας, στο Καραμανδάνειο ο αριθμός ήταν μεγαλύτερος, με κάποιους να σπεύδουν την τελευταία στιγμή και να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Νοσηλευτικές Μονάδες Αιγίου και Καλαβρύτων) σε αναστολή εργασίας τέθηκαν 15 εργαζόμενοι.