Πάτρα – Καταγγελία: Εργαζόμενοι του “Αγ. Ανδρέα” βγήκαν θετικοί αλλά συνέχισαν να δουλεύουν

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ό Άγιος Ανδρέας» κ. Κώστας Πετρόπουλος μιλώντας στον Max Fm και την εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο».

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο σε Κλινική του νοσηλευτηρίου η οποία φιλοξενεί ευαίσθητες ομάδες ασθενών, εργαζόμενοι έκαναν ράπιντ τεστ το οποίο βγήκε θετικό. Ωστόσο σύμφωνα με την καταγγελία αντί να πάνε σπίτι τους και να μπουν σε καραντίνα μέχρι το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ, παρέμειναν στο πόστο τους μέχρι το τέλος της βάρδιας με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Να σημειωθεί πως το μοριακό τεστ τελικώς βγήκε αρνητικό ωστόσο τι  θα μπορούσε να είχε συμβεί αν και το μοριακό έβγαινε θετικό και οι εργαζόμενοι είχαν έρθει σε επαφή με τους ευάλωτους ασθενείς.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού στο νοσοκομείο δεν ήταν δυνατόν να φύγουν από το πόστο τους οι εργαζόμενοι καθώς θα τινάζονταν στον αέρα οι ιατρικές πράξεις. Παρέμειναν στην εργασία τους, τηρώντας όσον το δυνατόν τα μέτρα και συνέχισαν να δουλεύουν. 

Σήμερα το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» λειτουργεί με 445 λιγότερα άτομα σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο

Από την αρχή της πανδημίας είχε 260 κενά και από τον Σεπτέμβριο σε αυτούς προστέθηκαν 130 ανεμβολίαστοι οι οποίοι βγήκαν σε αναστολή εργασίας. Παράλληλα ακόμη 30 βγήκαν σε προώρη σύνταξη αφού δεν άντεχαν την ασφυκτική πίεση που ταλανίζει το τοπικό συστημα υγείας τους τελευταίους 20 μήνες λόγω της πανδημίας.

Στα κενά όμως θα πρέπει να προστεθούν και οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί που καθημερινώς βρίσκονται θετικοί στον ιό με τον ημερήσιο μέσω όρο να ανέρχεται στους 25.