Πάτρα: Η Elite «άναψε» ξανά τις μηχανές

Θετικές εξελίξεις είχαμε τις προηγούμενες ημέρες σε μια από τις ιστορικές βιομηχανίες της Πάτρας. Από την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, επαναλειτουργεί το τμήμα της χαρτοποιητικής μηχανής της Πατραϊκής Χαρτοποιίας ΑΕ, η λειτουργία του οποίου είχε ανασταλεί στις 28 Ιουνίου του 2021.

Οπως έγινε γνωστό από την εταιρεία, μαζί με την επαναλειτουργία της μηχανής, αποκαθίστανται και οι 21 θέσεις εργασίας που είχαν χαθεί από την τοπική αγορά και αυξάνεται ο κύκλος εργασιών της εταιρείας, με θετικά αποτελέσματα και για την τοπική κοινωνία.

«Χαιρετίζουμε το γεγονός ως ένα πολύ θετικό βήμα για την πόλη μας εν μέσω κρίσης», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
H Πατραϊκή Χαρτοποιία, που παράγει τα γνωστά χαρτικά με την επωνυμία Elite, είχε διακόψει πέρυσι την λειτουργία της χαρτοποιητικής της μηχανής, ως αποτέλεσμα του πολύμηνου λοκντάουν στην εστίαση και της μείωσης στην κατανάλωση της λιανικής αγοράς, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Επιπλέον, σε αυτή την δυσάρεστη απόφαση της εταιρείας, είχαν οδηγήσει και άλλες διεθνείς εξελίξεις, από την είσοδο περιφερειακών «παικτών» στην αγορά χάρτου από τα Βαλκάνια, που εισήγαγαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα φθηνότερα προϊόντα, ακόμα και κάτω του κόστους.