Πάτρα: Η πρώτη «έξυπνη» γειτονιά της πόλης – Τι γίνεται στην Κωνσταντινουπόλεως

Προχωράνε κανονικά οι διαδικασίες για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου της Πάτρας, με την πρόσφατη Οικονομική Επιτροπή να εγκρίνει τις προηγούμενες μέρες τη συμμετοχή δύο εταιρειών σε ένα σημαντικό υποέργο.

Μέσω στοχευμένων και επιλεγμένων επεμβάσεων στις οδούς Ρήγα Φεραίου, Μαιζώνος, Κορίνθου (συμπεριλαμβάνοντας τις κάθετες οδούς από την Αράτου έως την Καρόλου) και την Κωνσταντινουπόλεως, αναμένεται η περιοχή να αποκτήσει νέο χαρακτήρα.

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε πολλές περιοχές ανάμεσα στην οδό Πουκεβίλ μέχρι και την περιοχή της Αγίας Σοφίας. Η μεθοδολογία των προτεινόμενων παρεμβάσεων αποσκοπούν στη δημιουργία ενός Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου, με σκοπό την αστική αναζωογόνηση και αναβάθμιση της λειτουργικότητας της περιοχής παρέμβασης, την απόκτηση κοινής αισθητικής και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Η εξέλιξη στο θέμα που έχει ξεκινήσει από το 2018 και πολλοί ρωτούσαν αν έχει βαλτώσει ήρθε σε ένα από τα εννέα υποέργα, όπου εγκρίθηκαν οι προσφορές δύο υποψήφιων αναδόχων. Οι προσφορές αφορούν εργασίες για την αισθητική αναβάθμιση δημοσίων υποδομών και την εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης αστικής κινητικότητας, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η προμήθεια και εγκατάσταση ηλιακών παγκακιών και φορτιστών, συστημάτων ασύρματης πρόσβασης, βυθιζόμενων κάδων με σύστημα έξυπνης διαχείρισης απορριμμάτων, συστημάτων έξυπνης διάβασης πεζών, καθώς και συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.