Πάτρα: Αντιδρά ο δικηγορικός σύλλογος σε νομοθετική ρύθμιση, κλειστά τα δικαστήρια  στις 21-6

Την αντίδραση του στην  προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τον περιορισμό των αναβολών, εκφράζει ο δικηγορικός σύλλογος της Πάτρας ο οποίος με ανακοίνωση του κάνει γνωστό την Τρίτη 21 Ιουνίου θα απέχει τα καθήκοντα του σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών αναφέρει:

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου, σε έκτακτη συνεδρίασή του, την 18.6.2022, αποφάσισε την αποχή των μελών του την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 από όλες τις ποινικές δίκες, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την έντονη αντίθεσή του στην προωθούμενη αιφνιδίως από την Κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση, κατά παράβαση των κανόνων καλής νομοθέτησης και χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τους φορείς της Δικαιοσύνης, με την οποία ρύθμιση τροποποιείται το άρθρο 349 ΚΠΔ, περιορίζοντας το δικαίωμα αναβολής της συζήτησης  για λόγους που αφορούν στο πρόσωπο πληρεξουσίου δικηγόρου.

Από την αποχή εξαιρούνται παραγραφές και υποθέσεις, όπου συμπληρώνεται το ανώτατο όριο κράτησης. Επιτροπή αδειών η ήδη λειτουργούσα στα πλαίσια της αποχής για τις υποθέσεις του άρθρου 187 ΠΚ, αποτελούμενη από τους κ.κ. Κ. Λέων, Μ. Νέγκα και Π. Ντερέκη”.