Πάτρα: Έσπασαν την καραντίνα και πήγαν για ψώνια και στο ΚΕΠ!

Το πρωί της Παρασκευής προκλήθηκε αναστάτωσε στο ΚΕΠ της Παραλίας όταν διαπιστώθηκε ότι μια γυναίκα, θετική στον κορωνοϊό έσπασε την καραντίνα και πήγε στο χώρο του ΚΕΠ για να εξυπηρετηθεί.

Όταν έγινε γνωστό ότι νοσούσε προκλήθηκε αναστάτωση ανάμεσα στους υπαλλήλους και τους πολίτες που βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα στο χώρο και κλήθηκε η αστυνομία για να επιληφθεί του συμβάντος.

Στο μεταξύ αντίστοιχη αναστάτωση προκλήθηκε την Πέμπτη σε σούπερ μάρκετ έξω από το κέντρο της Πάτρας όταν διαπιστώθηκε ότι 14 άτομα, όλοι θετικοί στον κορωνοϊό, είχαν επισκεφθεί ταυτόχρονα το κατάστημα για να ψωνίσουν, σπάζοντας την  καραντίνα!

Άπαντες αποχώρησαν από… διαφορετική έξοδο, μόλις έγιναν σχετικές ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα για καταναλωτές που βρίσκονται σε καραντίνα, αλλά προφανώς την είχαν παραβιάσει και σε ένδειξη «ύψιστης ατομικής ευθύνης» πήγαν να ψωνίσουν.

Η «αποκάλυψη» έγινε μετά από καταγγελία πολίτη, ο οποίος είδε στο εσωτερικό του καταστήματος γνώριμό του, ο οποίος είχε νοσήσει και έπρεπε να βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Οι υπεύθυνοι του σούπερ μάρκετ έδρασαν άμεσα και τον δρόμο της εξόδου πήραν 14 συμπολίτες