Πάτρα: Έναρξη Καρναβαλουπόλεων με πλούσιο Σαββατοκύριακο

Διαδραστικά θεατρικά δρώμενα, δημιουργικά καρναβαλικά εργαστήρια, παραστάσεις θεάτρου σκιών, μουσική και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς θα ξετυλιχτούν στις Καρναβαλουπόλεις του Σαββατοκύριακου προσφέροντας μια όαση διασκέδασης, ξεγνοιασιάς, δημιουργίας σε όλους μας.

Το πρόγραμμα των Καρναβαλουπόλεων του διημέρου έχει ως εξής: 

Παλαιά Σφαγεία

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 10.00-13.00

Διαδραστικό θεατρικό δρώμενο «Καρναβαλής», βασισμένο στην κωμωδία «Αχαρνής» του Αριστοφάνη (κεντρική αίθουσα Καρναβαλιού)

Ο χορός αποτελείται από τα παιδιά – θεατές που παρακολουθούν την παράσταση και εντάσσονται στο δρώμενο.

Σκηνοθεσία: Δ. Ζαπάντης, Εικαστική σύλληψη κατασκευή μάσκας: Ιωαν. Κοψίνης, Ενδυματολόγος: Ελ. Ασλανίδη, Ηθοποιοί: Clarity Performers (Μαριλένα Τρακαλιανη, Βάλια Πλώτα & Σάντυ Πατσαούρα), οι παιδαγωγοί Αλεξ. Σταθάκη & Μαρινίκη Κόρακα και η μικρή Λυδία Ζαπάντη, Τεχνική κάλυψη: Μάνος Μπουσές videography

Εργαστήριο κατασκευής μάσκας (αίθουσα εργαστηρίων)

Με την καθοδήγηση εκπαιδευτών φτιάχνουν τις καρναβαλικές μάσκες τους

Εργαστήριο Mixedmedia (αίθουσα εργαστηρίων)

Με την τεχνική του assemblage (συναρμολόγηση) γονείς και παιδιά θα φτιάξουν το δικό τους πίνακα mixed-media.

Εργαστήριο «Φτιάξε το δικό σου άρμα»  (αίθουσες Καραγκιόζη και Κ8)

Μετά την ξενάγησή τους στην έκθεση έργων του Ανδρέα Αγγελόπουλου σχεδιάζουν πρώτα σε χαρτί ακουαρέλας το άρμα που έχουν φανταστεί και στη συνέχεια δημιουργούν τρισδιάστατη κατασκευή πάνω με κομμάτια φελιζόλ και με την τεχνική string art (με κλωστές).

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 10.00-13.00

Οι δράσεις του Σαββάτου με την προσθήκη της παράστασης «Εις τον αφρό της θάλασσας» από το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Καλπουζάνη στην αίθουσα Καραγκιόζη

Περιφέρεια

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 10.00-13.00 στο 61ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών (οδός Μιλήτου 2), Ταραμπούρα

-Παράσταση θεάτρου σκιών «Ο μπαλωμένος βασιλιάς Καρνάβαλος» από τον καραγκιοζοπαίκτη Κωνσταντίνο Λαλιώτη (σενάριο, κείμενα) σε φιγούρες – σκηνικά Νικόλα Τζιβελέκη.

 Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 10.00-13.00 στην Οβρυά (1ο Δημοτικό Σχολείο, οδός Νικολάου Ντεβέ)

Θα παρουσιαστούν η παράσταση θεάτρου σκιών «Ο μπαλωμένος βασιλιάς Καρνάβαλος» και η δράση «Ένας κάποιος αρλεκίνος», με τους εμψυχωτές του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Ιωάννα Τζαμαρία και Νικόλα Τσίχλα.