Πάτρα: Κατακόρυφη πτώση τζίρου μέχρι και 50% παρά τις εκπτώσεις – Εφιαλτική πρόβλεψη ότι 1 στα 2 εμπορικά φλερτάρει με λουκέτο

Δραματική η κατάσταση στα ταμεία των εμπορικών στην Πάτρα αφού στην εκπτωτική περίοδο του Νοεμβρίου, δηλαδή στις ενδιάμεσες εκπτώσεις καταγράφηκε η μεγαλύτερη πτώση τζίρου των τελευταίων 2 ετών.

Αυτό αποκάλυψε ο Πατρινός έμπορος και μέλος της Ομοσπονδίας Εμπορίου-Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου Ν.Δ. Ελλάδος και Ιονίων, Γιώργος Βαγενάς.

Σύμφωνα με τον κ. Βαγενά οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ολοκληρώνονται την Τρίτη ωστόσο δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι και το πόρισμα που απορρέει είναι πως δεν μπήκε πελάτης στα εμπορικά της Πάτρας παρά τις προσφορές. Ο κ. Βαγενάς υπενθύμισε πως το δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων έπεσε πάνω στην εφαρμογή των νέων μέτρων με ελέγχους σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους κάτι που προκάλεσε μεγάλη πτώση στην αγοραστική κίνηση.

Συγκεκριμένα στους κλάδους ένδυσης, υπόδησης , είδη δώρων η πτώση του τζίρου φτάνει το 50% ενώ και σε υπόλοιπους όπως τα χρώματα , τα έπιπλα κ.α. η πτώση είναι στο 40%.

Όλο αυτό το ζοφερό σκηνικό για την αγορά της Πάτρας προκαλεί ανησυχία στους εμπόρους με τον κ. Βαγενά να προχωρά σε μια εφιαλτική πρόβλεψη πως αν δεν αλλάξει κάτι είτε σε επίπεδο αύξησης αγοραστικής κίνησης είτε σε οικονομική ενίσχυση των καταστημάτων από την Πολιτεία, τότε σε ορίζοντα έτους το 50% των μικρομεσσαίων καταστημάτων της Πάτρας είτε θα βάλουν λουκέτο είτε θα φλερτάρουν σημαντικά με το ενδεχόμενο .

Τέλος ο Πατρινός έμπορος προανήγγειλε νέο κύκλο κινητοποιήσεων το επόμενο χρονικό διάστημα