Πάνω από 300 κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική για τις πλημμύρες στην Πάτρα

«Βομβαρδισμός» κλήσεων επικράτησε προχθές το απόγευμα της ισχυρής νεροποντής στο κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος με τους πολίτες να ενημερώνουν το «199» ακόμα και για τα σημεία που είχαν υπερχειλίσει οι δρόμοι.

 Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής, συνολικά καταγράφηκαν 300 κλήσεις και τα κλιμάκια μετέβησαν σε 50 συμβάντα. Ωστόσο, επιχείρησαν άντληση υδάτων σε 15 περιπτώσεις που αφορούσαν υπόγεια και αποθήκες σε διάφορες περιοχές της Πάτρας και που το ύψος του νερού επέτρεψετην επέμβασή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική ειδοποίησε τον ∆ήμο και την Περιφέρεια για να επέμβει με μηχανήματα σε σημεία που κρίθηκε αναγκαίο λόγω της υπερχείλισης των υδάτων.

Ο συντονιστής του Πυροσβεστικού Σώματος ∆υτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου, υποστράτηγος Νικόλαος Ρουμελιώτης βρισκόταν από την πρώτη στιγμή στο κέντρο επιχειρήσεων και συντόνιζε την επιχείρηση, ενώ βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη ∆υτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη,τον προϊστάμενο τηςΠολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Γυφτάκη αλλά και με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του ∆ήμου Πατρέων Μιχάλη Αναστασίου.

«Η Υπηρεσία μας βρισκόταν σε πλήρη ετοιμότητα για τα έντονα καιρικά φαινόμενα και από το πρώτο λεπτό ήμασταν κοντά στους πολίτες. Είχαμε οχήματα εντός της πόλης και σε διάσπαρτα σημεία, είχαμε χωριστεί σε τομείς, με τα συνεργεία της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, δυνάμεις της 6ης ΕΜΟ∆Ε και από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό να βρίσκονται επί ποδός.

Παράλληλα, βρισκόμασταν σε στενή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του ∆ήμου και της Περιφέρειας ώστε να εντοπίζουμε τα προβλήματα και να τους κατευθύνουμε σε ποιο σημείο έπρεπε να επέμβουν με μηχανήματα» δήλωσε στη «Γ» ο κ. Ρουμελιώτης.

 Αξίζει να αναφερθεί πως τα τηλέφωνα στο «199» δεν σταμάτησαν να χτυπούν για μισή ώρα με τους πολίτες να καταγράφουν προβλήματα στους δρόμους πέρα από αυτούς που χρειάστηκαν βοήθεια από την Πυροσβεστική, γεγονός που μαρτυρά πως υπήρχε έντονος ο φόβος μετά το σκηνικό της Θεσσαλίας.