«Πάγωσε» ο ποδηλατόδρομος

Το πολύπαθο έργο του ποδηλατόδρομου στην Πάτρα, έχει σταματήσει και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για το τι πρόκειται να συμβεί, μετά την παρέμβαση του ΤΑΙΠΕΔ.

Το ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να δώσει έγκριση προκειμένου να συνεχιστεί το έργο, το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, αφενός γιατί περιόρισε το πλάτος της Όθωνος Αμαλίας κι αφετέρου γιατί έχει χαρακτηριστεί από διερχόμενους οδηγούς ιδιαίτερα επικίνδυνος, λόγω των τσιμεντένιων ρήθρων με τα οποία οριοθετείται.
Μέχρι την παρούσα χρονική στιγμή έχει ολοκληρωθεί το 83% του έργου, ενώ το υπόλοιπο 17% αφορά τις εργασίες κατασκευής του ποδηλατόδρομου στη θέση του Επιβατικού Σταθμού «Π. Κανελλόπουλος», ιδιοκτησίας του ΟΛΠΑ.
Σύμφωνα με την αρχική χάραξη του ποδηλατόδρομου, προβλεπόταν ο δρόμος να πηγαίνει ευθεία και να συνεχίζει έξω από τον επιβατικό σταθμό, ωστόσο, σύμφωνα με αυτόν τον σχεδιασμό, ο ποδηλατόδρομος διερχόταν μέσα από κυκλικό κόμβο, η κατασκευή του οποίου προβλεπόταν ήδη από το 2004.
Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου – Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων (Η/Μ) και Έργων Υποδομής Χρήστος Κορδάς, «το έργο του ποδηλατόδρομου έχει διακοπεί από την Νόρμαν μέχρι και 200 μέτρα πιο κάτω, στον επιβατικό σταθμό. Αυτό έχει συμβεί διότι, ενώ είχαμε συμφωνήσει παλιότερα αλλά και τώρα με τον ΟΛΠΑ, πώς θα γίνει η διέλευσή του από το κομμάτι που του ανήκει, τώρα περιμένουμε την έγκριση γι’αυτό το κομμάτι του ΤΑΙΠΕΔ στον οποίο ανήκει ο ΟΛΠΑ. Εμείς, από την πλευρά μας, τους είπαμε ότι θα το φτιάξουμε όπως και να ‘χει».
Σε ό, τι αφορά, την χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ, ο κ. Κορδάς ξεκαθαρίζει: «Σε λίγο θα τεθεί θέμα χρηματοδότησης γιατί το ΕΣΠΑ τελειώνει, στο τέλος του 2023. Αλλά, όπως και να έχει, εμείς το έργο θα το τελειώσουμε».