Ο χειμώνας καταφθάνει: Χιόνια και υπό το μηδεν θερμοκρασίες ακόμα και στα πεδινά

Μέσα Νομεβρίου πια και ο καιρός αλλάζει, με την θερμοκρασία να πέφτει υπό το μηδέν σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε για χιόνια και χαμηλά υψόμετρα μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με την πρόγνωσή του μετεωρολόγου του Open, μια οργανωμένη κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα στα μέσα της άλλης εβδομάδας και ενδέχεται να έχουμε και χιόνια ακόμη σε χαμηλά υψόμετρα στη Βόρεια Ελλάδα.

«Πλέον ο χειμώνας αρχίζει σιγά-σιγά να κάνει αισθητή την παρουσία του (…) Όσο θα πηγαίνουμε προς τη 17η Νοεμβρίου, θα αρχίσει να πέφτει και η θερμοκρασία. Άρα από τα μέσα της άλλης εβδομάδας έρχεται βαρυχειμωνιά με χιόνια πιθανόν και σε χαμηλά υψόμετρα προς την βόρεια Ελλάδα», υπογράμμισε.

Όσον αφορά τον καιρό σήμερα ο Μαρουσάκης ανέφερε «με έντονο κρύο ξεκινάει και η σημερινή ημέρα, αργότερα με τη βοήθεια και της ηλιακής ακτινοβολίας θα δούμε τον υδράργυρο κοντά στους 18 με 21 βαθμούς κελσίου.

Περισσότερο χειμωνιάτικο καιρικό σκηνικό από τα μέσα της άλλης εβδομάδας και μετά με αρκετές βροχές Κυριακή και Δευτέρα».

Στους -3.4 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη θερμοκρασία το πρωί της Παρασκευής 12 Νοεμβρίου 2021

Αρνητικές θερμοκρασίες κατέγραψαν σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά το πρωί της  Παρασκευής 12/11. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες.