Ο Πατρινός τοκογλύφος και οι δουλειές με μπράβους!

Οι τράπεζες έχουν κλείσει την «στρόφιγγα» -και θα την κλείσουν ακόμη περισσότερο λόγω προβλημάτων πανδημίας, κρίσης κλπ και η τοκογλυφία ανθεί στην Πάτρα και όχι μόνο!

Αυτό όμως που προβληματίζει ακόμη περισσότερο είναι η τακτική των τοκογλύφων να προσλαμβάνουν «μπράβους» ώστε να απειλούν τα θύματά τους σε περίπτωση που καθυστερούν την καταβολή της «δόσης» ή δεν εξοφλούν την τοκογλυφική επιταγή!

Και στο παρελθόν είχαν σημειωθεί αρκετά τέτοια κρούσματα (μπράβοι είχαν επιτεθεί και σε γνωστό κατασκευαστή ακινήτων που είχε πέσει θύμα τοκογλύφου), τελευταία όμως και λόγω της πανδημίας φαίνεται πως τα επεισόδια καλά κρατούν!

Τελευταίο περιστατικό ήταν αυτό σε χωριό της Αχαϊας με πρωταγωνιστή νεαρό μπράβο   ο οποίος μαζί με δύο άλλους (γνωστούς από τους χώρους των γυμναστηρίων) επιτέθηκαν σε έμπορο της περιοχής, τον χτύπησαν και του ζήτησαν τα χρήματα που όφειλε στον τοκογλύφο. Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπεβλήθη μήνυση, ενώ   δεν έγινε γνωστό και το όνομα του τοκογλύφου. Και λογικό να μην φθάσει η καταγγελία στην «Ερμού», αφού ο έμπορος φοβήθηκε για την ζωή του, ωστόσο το περιστατικό έγινε γνωστό στην Πάτρα αφού ο νεαρός μπράβος… αυτοδιαφημιζόταν ακόμη και σε γυμναστήριο!

Στην «πιάτσα» είναι γνωστό ότι συγκεκριμένος τοκογλύφος   έχει «φορτώσει» αρκετό χρήματα στην αγορά της πόλης και πλέον λόγω της κατάστασης θέλει… να το μαζέψει! Και βέβαια πληρώνει «μπράβους» για να επισπεύσει τις διαδικασίες. Πρόκειται για τοκογλύφο με μεγάλη δράση και στο παρελθόν, ο οποίος τελευταία όμως αντιμετωπίζει… δικαστικά προβλήματα!