Ο Πέτρος Ψωμάς στην οδό Κωστάκη στα Προσφυγικά – «Ανησυχητική η αύξηση δημοτών που διαμαρτύρονται για τα έργα»

Ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς, συνοδευόμενος από τον διαμερισματικό σύμβουλο του Κεντρικού Διαμερίσματος, Τάκη Χρονόπουλο, συναντήθηκε με την Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων της οδού Κωστάκη στα Προσφυγικά.

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης σπιράλ, αναφέρονται τα εξής:

Ανησυχητική είναι η αύξηση των διαμαρτυρόμενων κατοίκων σε μια ιστορική περιοχή της Πάτρας, όπως αυτή των Προσφυγικών, που έχει ανάγκη την ανάπλαση, αλλά την βλέπει να έρχεται χωρίς σχέδιο και οργάνωση, με έλλειψη ενημέρωσης, με αργούς ρυθμούς και δημιουργώντας, τελικά, περισσότερα προβλήματα από όσα προορίζεται να αντιμετωπίσει.

Ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς, συνοδευόμενος από τον διαμερισματικό σύμβουλο του Κεντρικού Διαμερίσματος, Τάκη Χρονόπουλο, συναντήθηκε με την Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων της οδού Κωστάκη στα Προσφυγικά, κατόπιν πρόσκλησης των κατοίκων που διαμαρτύρονται για τις επιπτώσεις στη ζωή τους από τα έργα του δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή. Οι κάτοικοι εκτιμούν πως, μεταξύ άλλων, το τέλος των έργων θα βρει την ευρύτερη περιοχή με «500 χαμένες θέσεις παρκαρίσματος»!

Εβδομήντα κάτοικοι της συγκεκριμένης οδού έχουν αποστείλει σχετικό υπόμνημα στο Δήμο Πατρέων, καθώς δεν βρίσκουν, όπως λένε, ανταπόκριση και δεν παίρνουν πειστικές απαντήσεις από τη δημοτική αρχή.

Οι άνθρωποι του σπιράλ περπάτησαν σε όλο το μήκος της οδού Κωστάκη, συνοδεία πλήθους κατοίκων, και διαπίστωσαν, δυστυχώς, πολλά προβλήματα που αφορούν τη φάση εξέλιξης των εργασιών: επικίνδυνες παγίδες για περαστικούς, μεγάλες εκτάσεις απροσπέλαστες από ΑμεΑ, παιδιά και ηλικιωμένους, «αποκλεισμένα» για μέρες σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις, κακοτεχνίες και φθορές ιδιωτικών περιουσιών, εργασίες που θίγουν ανενημέρωτους κατοίκους και τα σπίτια τους και, γενικά, ένα «ανοικτό εργοτάξιο» με πλημμελή μέτρα ασφάλειας, χωρίς φύλαξη, με απουσία σήμανσης και ενημέρωσης.

Δεν μπορούμε να μην συμφωνήσουμε με πολλά από τα επιχειρήματα των κατοίκων. Ιδού ορισμένα, με τα δικά τους λόγια: 

«Νιώθουμε πως γίνεται ένα έργο για μας, χωρίς εμάς».