Ο Κούγιας μήνυσε τον γιατρό που έσωσε την Τζωρτζίνα

Μήνυση στον αναισθησιολόγο Ιωάννη Χασαπόπουλο κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης από την Πάτρα, που κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης Αλέξης Κούγιας, χαρακτηρίζοντας την κατάθεση του ψευδή.

Στην έναρξη της διαδικασίας ο γνωστός ποινικολόγος ζήτησε από το δικαστήριο να πάρει τον λόγο ασκώντας το δικαίωμα του για σχολιασμό των προηγούμενων καταθέσεων, αναφέροντας ότι ο αναισθησιολόγος του Καραμανδανείου κατέθεσε κατόπιν συνεννόησης με τον Ανδρέα Ηλιάδη.

«Κατέθεσε για πρώτη φορά ότι όταν μπήκε στο δωμάτιο το παιδί είχε πολλά σάλια και γι αυτό δεν μπόρεσε να διασωληνωθεί γρήγορα το παιδί. Όταν ήρθε εδώ ο κύριος Ηλιάδης, έκανε μια εκ πρώτης όψεως ανούσια επιστημονική αναφορά, ότι η κεταμίνη προκαλεί σιελόρροια. Και έτσι καταλάβαμε για ποιον λόγο έκανε αυτήν την εκ πρώτης όψης αδιάφορη επισήμανση. Δεν μπορούμε να μην εντοπίσουμε ότι όλοι οι άλλοι μάρτυρες δεν έκαναν καμία αναφορά σε σάλια και δυσκολία διασωλήνωσης», ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Ο Αλέξης Κουγιας ανέφερε ότι ο κ. Χασαπόπουλος κατέθεσε και ψευδή ώρα που έφτασε στο νοσοκομείο, λέγοντας οτι έκανε μόνο 5’ κάτι που διαψεύδεται από την κατάθεση του Μανου Δασκαλάκη, που είχε πει οτι έκανε 10’ να φτάσει στο νοσοκομείο και στη συνέχεια είδε τον γιατρό να φτάνει. Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης τόνισε ενώπιον της έδρας ότι το Καραμανδάνειο και οι διοίκηση του έχουν τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι η εφημερία του αναισθησιολόγου εκείνη την ημέρα, ήταν από το σπίτι του καθώς χάθηκαν πολλά κρίσιμα λεπτά μέχρι να διασωληνωθεί το παιδί.