Οι 29 υποψήφιοι για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Την πλέον απαιτητική του περίοδο διανύει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, αφού μέχρι τα τέλη Μαΐου, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις συνεντεύξεις με τους 29 υποψήφιους και να επιλέξει το πρόσωπο που θα βρεθεί στο καλλιτεχνικό του «τιμόνι» για τα επόμενα χρόνια. Βέβαια, αν και χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή, συνεχίζει το πολιτιστικό του έργο και προετοιμάζει πυρετωδώς την καλοκαιρινή του παραγωγή, στο πλαίσιο της επετείου  για τα  200 χρόνια  από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Από τις αρχές της εβδομάδας που αφήσουμε πίσω μας, ξεκίνησαν οι συνεντεύξεις των ενδιαφερομένων, ανά τρεις. Οι υποψήφιοι καταθέτουν στο διοικητικό συμβούλιο, το όραμά τους και τα σχέδιά τους για το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, με την όλη διαδικασία να υπολογίζεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα, οπότε και θα συνεδριάζει το Δ.Σ για να επιλέξει, ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία, το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή που θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Ιουλίου. Να υπενθυμίσουμε ότι επικεφαλής είναι ο  Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με πρόεδρο τον Πέτρο Βάη, αντιπρόεδρο τον Γιώργο Μαγιάκη και τακτικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου τους: Μαριάνα Ανδριοπούλου, Μιχάλη Αναστασίου, Τζέλα Λάζαρη, Μαριάνα Σταματιάδου, Αναστασία Μανωλοπούλου, Θεόδωρο Ντρίνιας και Ιωάννα Ροϊλού – Παναγοδημητρακοπούλου.

Όσον αφορά τώρα, τους υποψηφίους, όπως προαναφέραμε είναι 29, οι περισσότεροι γνωστοί στο πατρινό κοινό, μέσα από τις δουλειές τους σε θέατρο και τηλεόραση, αλλά και από τις συνεργασίες τους με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ενώ το ενδιαφέρον τους έχουν εκδηλώσει και καλλιτέχνες από το τοπικό δυναμικό. Με αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι είναι οι: Κων/νος Αλάτσης, Νικολέττα Βλαβιανού, Γεράσιμος Γεννατάς, Κων/νος Γιαννακόπουλος, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Αναστάσιος Δεληγιάννης, Νικόλαος Διαμαντής, Ανδρέας Θανασούλας, Χρήστος Κόκκινος, Σπύρος Κουβαράς, Σπύρος Κουβαρδάς, Κων/νος Κυριακού, Θάνος Λουκάς, Εμμανουήλ Μαύρος, Αγγελος Μπούρας, Τάσος Παλατζίδης, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Αστέριος Πελτέκης, Ελευθέριος Πλασκοβίτης, Γιώργος Ρούφας, Αθανάσιος Σαράντος, Κλεοπάτρα Σβανά, Φίλιππος Σοφιανός, Φώτης Σπύρος, Τάκης Τζαμαριάς, Τηλέμαχος Τσαρδάκας, Κώστας Χαλκιάς, Νίκος Χατζηπαπάς και Γιώργος Χουλιάρας.

«Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων» από το Αρμα Θέσπιδος

Στο μεταξύ, έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούνται με πυρετώδεις ρυθμούς, οι πρόβες για το έργο «Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων» που θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί από το «Αρμα Θέσπιδος» στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και βασίζεται στα κείμενα του Διονύσιου Σολωμού «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» και «Υμνος  στην Ελευθερία», καθώς και στα απομνημονεύματα του οπλαρχηγού Σπυρομήλιου. Τη σκηνοθεσία και την συγγραφή του θεατρικού κειμένου «υπογράφει» ο πατρινός Χρήστος Στρέπκος και η παράσταση αναμένεται να περιοδεύσει και σε άλλα μέρη της Δυτικής Ελλάδας, εφόσον φυσικά το επιτρέπει και η πανδημία.