Ξεπερνούν τις 180 οι νοσηλείες, 21 διασωληνωμένοι στα Νοσοκομεία της Πάτρας

«Δεν έχουμε κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης»: Στη λιτή αυτή φρράση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ συμπυκνώνεται ο απολογισμός της περασμένης εβδομάδας σε σχέση με την πανδημία, ενώ η τοπική κοινωνία παρουσιάζει ενδείξεις κινητικότητας ενόψει καρναβαλιού.

Οι επόμενες τρεις εβδομάδες αναμένεται να χαρακτηριστούν από πίεση, με αστάθμητο τον παράγοντα των μαζικών επισκέψεων κατά την κορύφωση της αποκριάς και της «συμπεριφοράς» του κοινού και της εστίασης.

Το δεδομένο προς το παρόν είναι ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών έζησε μια ακόμα εφημερία με πολλές διακομιδές και επισκέψεις ασθενών με κορονοϊο:  Συνολικά 24 κρούσματα.Την ίδια στιγμή, στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 118 ασθενείς στην κλινική κόβιντ, και επιπλέον 12 στη ΜΕΘ, ένας στη ΜΑΦΙ και 4 παιδιά στην παιδιατρική.

Στον «Αγιο Ανδρέα» η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη, αλλά απέχει πολύ από την ύφεση. Οπως μας ενημέρωσε ο διοικητής της ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, υπό νοσηλεία είναι 68 ασθενείς με κορονοϊό, και άλλοι 9 στην Εντατική.

Χθες η Αχαΐα «μέτρησε» 480 κρούσματα, αλλά τα σαββατοκύριακα οι μετρήσεις είναι λιγότερες.

Ολα δείχνουν ότι η παραλλαγή Ομικρον έχει ανεβάσει κατά πολύ την εξάπλωσή της, αλλά δεν φαίνεται να συνδέεται με σοβαρή νόσηση. Σε εθνική κλίμακα, πάντως, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία βαίνουν αυξητικά.

Στο μεταξύ, οι καρναβαλικοί πυρήνες κινούνται με σκοπό να εκμεταλλευθούν όσα περιθώρια τους αφήνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ευελπιστώντας ότι προς το τέλος του μήνα θα έχουμε χαλάρωση ή και ότι η μαζική κίνηση δεν θα επιτρέψει στις Αρχές να ασκήσουν ουσιαστικό περιοριστικό έλεγχο.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 10.853.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.174.093 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων 49,7% άνδρες.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 24.754 θάνατοι.

Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 499. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 84,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 382 (76,55%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 117 (23.45%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.139 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 369 (ημερήσια μεταβολή +3,07%).