Νέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα έως την Τετάρτη

Ένα βαρομετρικό χαμηλό, κινούμενο από την Ιταλία προς το Ανατολικό Αιγαίο, αναμένεται να προκαλέσει έντονη κακοκαιρία στο σύνολο της χώρας το διήμερο Δευτέρας -Τρίτης, καθώς και στο πρώτο μισό της Τετάρτης, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Δυτική Ελλάδα, τη νύχτα προς Τρίτη τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένων των πόλεων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης), ενώ για το υπόλοιπο της Τρίτης τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Δυτική Ελλάδα, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Αιγαίο. Την Τετάρτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, τη Δευτέρα χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά, οι οποίες στην Ήπειρο θα είναι πυκνές, ενώ την Τρίτη οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και ενδεχομένως ημιορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Με διαδοχικές κακοκαιρίες η εβδομάδα

Για νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την χώρα μίλησε ο μετωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποιώντας μάλιστα για τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων κυρίως σε σε Ιόνιο, δυτικά και νότια ηπειρωτικά,ανατολική Μακεδονία, Θράκη, αλλά και νησιά του ανατολικού Αιγαίου.


Σε ο,τι αφορά την Αττική, τα έντονα φαινόμενα δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και την πρωτεύουσα από το απόγευμα της Δευτέρας έως και το μεσημέρι της Τρίτης.

«Με το πέρασμα του νέου κύματος κακοκαιρίας θα δημιουργηθεί για άλλη μία φορά έντονη βαροβαθμίδα – διαφορά πίεσης με αποτέλεσμα σφοδροί άνεμοι να σαρώσουν αρκετές περιοχές σε ξηρά και θάλασσα», έγραψε ο κ. Μαρουσάκης στο Facebook.

Αναλυτικά η ανάρτησή του
IΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΡΙΤΗ


Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας το επόμενο διήμερο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές – καταιγίδες, τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες ακόμη και τα χιόνια στα ορεινά ίσως δε και πιο χαμηλά στα βορειοδυτικά τμήματα.

Στον πρώτο μας χάρτη όπου αποτυπώνονται τα δεδομένα του μετεωρολογικού δορυφόρου, μπορούμε να παρατηρήσουμε τα συμπαγή νεφικά συστήματα στην περιοχή της Ιταλίας τα οποία τις επόμενες ώρες θα κινηθούν ανατολικά για να επηρεάσουν τη χώρα μας και από τα δυτικά προς τα ανατολικά.


ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


Στον δεύτερο χάρτη μας μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις βροχοπτώσεις που περιμένουμε το διήμερο Δευτέρα – Τρίτη όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα προς το βαθύ μπλε – ροζ χρώμα τόσο μεγαλύτερο όγκο νερού αναμένουμε και κατά συνέπεια υψηλότερο κίνδυνο για πλημμυρικά φαινόμενα.


Τα γεωγραφικά διαμερίσματα που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου είναι το Ιόνιο, τα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, αλλά και τα νησιά του ανατολικού – βορειοανατολικού – νοτιοανατολικού Αιγαίου.