Νέα εμβόλια μαϊμού στην Πάτρα!

Και ενώ είναι σε εξέλιξη η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση την οποία διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου, με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Πελοπόννησος» για γιατρό εμβολιαστικού κέντρου, ο οποίος φέρεται να έχει κάνει ψευδείς εμβολιασμούς έναντι αμοιβής, στον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών έφθασαν άλλες δύο καταγγελίες. Δύο πολίτες της Πάτρας κατήγγειλαν μέσω δύο γιατρών (των γιατρών τους) πως νοσηλεύτρια Εμβολιαστικού Κέντρου της Πάτρας έκανε ακριβώς το ίδιο! Δηλαδή κατόπιν συνεννόησης και χρηματικής αμοιβής, δεν κάνει το εμβόλιο στο μπράτσο του πολίτη, αλλά είτε το κάνει σε ρούχο, είτε… «αδειάζει» το περιεχόμενό του στο πάτωμα. «Οι καταγγελίες είναι επώνυμες, όμως κανείς εκ των τεσσάρων, δηλαδή οι γιατροί ή οι πολίτες δεν θέλουν να μιλήσουν, προφανώς για ευνόητους λόγους» όπως δηλώνει στην «Π» η κυρία Μαστοράκου. Και προφανώς μία τέτοια καταγγελία είναι πολύ δύσκολο να γίνει από την στιγμή που ο γιατρός ή η νοσηλεύτρια που χρηματίζονται για να μην κάνουν το εμβόλιο σίγουρα έχουν λάβει τα μέτρα τους (δεν υπήρχαν μάρτυρες κλπ) ενώ και ανοιχτή να ήταν η πόρτα του δωματίου του εμβολιαστικού κέντρου, ποιος μπορεί να αντιληφθεί… την κομπίνα;

Να θυμίσουμε πως εκτός των δύο παραπάνω περιπτώσεων έγιναν καταγγελίες από μία γυναίκα για δύο άτομα, μία κομμώτρια και έναν επιχειρηματία  που πλήρωσαν για να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό μέσω εικονικού εμβολιασμού.

Ο πρώτος μάλιστα φέρεται να έδωσε 650 ευρώ για τον ίδιο, τη σύζυγο, το παιδί του και την πεθερά του. Οσο για τον ίδιο, φέρεται να έκανε το εμβόλιο στο μπουφάν που φορούσε, χωρίς να σηκώσει καν το μανίκι.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Αννα Μαστοράκου, είχε δηλώσει ότι μερίδα πολιτών στην Πάτρα έχει βρει διάφορους τρόπους να παρακάμψει το σύστημα και ότι η Πολιτεία πρέπει να διασφαλίσει τον έλεγχο με την παρουσία τουλάχιστον δύο ατόμων σε κάθε εμβολιασμό. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι υπάρχουν ακόμα και άτομα που έχουν εμβολιαστεί πολλές φορές για λογαριασμό άλλων επ΄ αμοιβή, θέτοντας την υγεία τους σε κίνδυνο.