Μόλις 0,26% λαμβάνει το κόμμα «Εάν…» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου

Μπορεί ο Αχαιός πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος να είχε μεγάλες προσδοκίες για το κόμμα «Εάν…», όμως τελικά αυτές διαψεύστηκαν.

Ειδικότερα, με καταμετρημένο το 88% των ψήφων λαμβάνει 13.168 ψήφους και ποσοστό μόλις 0,26% σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Αρείου Πάγου, το «Εάν» μετείχε τελικά σε μόλις 46 από τις συνολικά 60 εκλογικές περιφέρειες της χώρας (επί της ουσίας είναι 59 συν μια του Επικρατείας). Το γεγονός ότι σε 13 νομούς δεν έχει ούτε έναν υποψήφιο, περιορίζει δραστικά την πιθανότητα να λάβει πανελλαδικά ποσοστό άνω του 3% που θα του έδινε το «εισιτήριο» για να εισέλθει στο Κοινοβούλιο. Με άλλα λόγια σε 13 εκλογικές περιφέρειες ούτως ή άλλως δεν θα λάμβανε ούτε μια ψήφο, μιας και δεν θα υπήρχαν ψηφοδέλτια του εν λόγω πολιτικού φορέα σε αυτές.

Ειδικότερα, το κόμμα του κ. Κανελλόπουλου δεν κατέβασε υποψηφίους στην Αρκαδία, στα Γρεβενά, στη Δράμα, στα Δωδεκάνησα, στην Ευρυτανία, στη Θεσπρωτία, στην Καρδίτσα, στην μονοεδρική της Κεφαλονιάς, στην Πιερία, στην Πρέβεζα, στη Ροδόπη, στη Χαλκιδική και στη Χίο, ενώ δεν διαθέτει ούτε ψηφοδέλτιο Επικρατείας.