Μπράβοι, ανήλικοι ρομά, “γκάνγκστερς”, δέρνουν και απειλούν κόσμο! Σε κλαμπ πέφτει ξύλο… σε εβδομαδιαία βάση!

Συμμορίες ρομά, χτυπήματα μπράβων μέσα σε καταστήματα, επιθέσεις σε ηλικιωμένους, ξυλοδαρμοί ανηλίκων ακόμη και σε δημόσια θέα στην Πλ. Γεωργίου, ληστείες σε ανήμπορους ηλικιωμένους, εμπρησμοί καταστημάτων και οχημάτων, προειδοποιητικά «χτυπήματα» με σκοπό τον εκβιασμό, κάπου η κατάσταση ξεφεύγει! Μέσα σε μερικές μόνο εβδομάδες στο ίδιο κλαμπ στο κέντρο της Πάτρας έχουν σημειωθεί 4 επεισόδια, μεταξύ αυτών και ένα μαχαίρωμα, «μπράβοι» που τους πληρώνει ο καταστηματάρχης να κάθονται στην πόρτα χτυπάνε κόσμο… για ψύλλου πήδημα και κανείς δεν ασχολείται!

Χθες τα ξημερώματα χτύπησαν στρατιωτικούς οι οποίοι διασκέδαζαν στο μαγαζί, είχαν πιει κάπως παραπάνω, τα αίματα άναψαν… και αντί να καλέσουν την ΕΛ.ΑΣ. να διευθετήσει το όποιο πρόβλημα υπήρξε… εκλήθησαν οι μπράβοι! Μπουνιές, κλωτσιές… και όποιον πάρει ο «Χάρος»! Η αστυνομία πήγε στο σημείο αλλά οι στρατιωτικοί που τους είχαν κάνει «τ’ αλατιού» δεν θέλησαν να δώσουν συνέχεια προφανώς φοβούμενοι και ότι θα ακολουθούσε στην Μονάδα τους. Στο ίδιο μαγαζί είχε ξυλοκοπηθεί φοιτητής ο οποίος υπέβαλε μήνυση, αλλά ο «φουσκωτός» που τον χτύπησε… έγινε «λαγός»! Οι ίδιοι μπράβοι είχαν χτυπήσει άτομο που είχε συνδέσει το όνομά του με τη νύχτα και τον είχαν βγάλει «τάβλα» έξω από το μαγαζί. Είχε προηγηθεί ξυλοδαρμός στο εσωτερικό του καταστήματος, αφού πρώτα… έκλεισαν τις πόρτες! Η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει όλα τα επεισόδια αλλά προφανώς και για «άγνωστο λόγο» δεν ασχολείται!

ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ 12ΧΡΟΝΑ

Την ίδια ώρα συμμορίες ανηλίκων ρομά που «κατεβαίνουν» από την συνοικία των Προσφυγικών και την ευρύτερη περιοχή στην Πλ. Γεωργίου, τον μώλο της Αγίου Νικολάου και τα Ψηλαλώνια έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος όλων! Επιτίθενται σε ανήλικα παιδιά, με σκοπό να τους πάρουν το κινητό τηλέφωνο ή τα «ψιλά» που έχουν πάνω τους. Προ ημερών στα Ψηλαλώνια, 5 ρομά «στρίμωξαν» έναν 12χρονο που φορούσε γάντια γιατί έπαιζε ποδόσφαιρο ως τερματοφύλακας και του τα άρπαξαν! Σε άλλη περίπτωση είχαν αρπάξει από άλλον ανήλικο το «μοδάτο» μπουφάν που φορούσε!

«ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡΣ» ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Οι λεγόμενοι «γκάνγκστερς» (έτσι αποκαλούνται στην Πάτρα ομάδες ανηλίκων που παριστάνουν τους «μάγκες» στις βόλτες τους) περιδιαβαίνουν ανά την πόλη και «ψάχνονται» για φασαρίες. Όπως συνέβη και στην περίπτωση του 16χρονου στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου ο οποίος όπως αποκάλυψε η «Π» δέχθηκε επίθεση από 10 ανήλικους (συνομήλικούς του σχεδόν) οι οποίοι αφού πρώτα του πέταξαν ένα μπουκάλι στα πόδια και εκείνος αντέδρασε… τον πλάκωσαν στο ξύλο. Ευτυχώς στο πάνω μέρος βρίσκονταν αστυνομικοί οι οποίοι διέσχισαν με τις μηχανές τους την Πλατεία μέχρι να φθάσουν στην κάτω στάση του λεωφορείου και να βρουν το παιδί πεσμένο στο έδαφος έχοντας δεχθεί μπουνιές στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματός του.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Και ενώ η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά προσωπικό μια και τα περιστατικά αυξάνονται είναι βέβαιο πως πλέον απαιτείται συντονισμός της δράσης και άμεσες ενέργειες. Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει και ο πολίτης όχι απλά αισθάνεται ανασφαλής, αλλά τρομάζει στον ενδεχόμενο να κάνει και μία απλή βόλτα στην γειτονιά του. Είναι θέμα τύχης πως δεν έχουν θρηνήσεοι ανήλικο θύμα στην Πάτρα και παραμένει άγνωστο αν οι συμμορίες ρομά ή οι «γκάνγκεστερς» (που δεν είναι ρομά) φέρουν πάνω τους… και «αντικείμενα»! Οποιος περπατά βράδυ Σαββάτου στην Πλ. Γεωργίου, τον μώλο της Αγίου Νικολάου και τα Ψηλαλώνια, αντιλαμβάνεται εύκολα την «μυρωδιά» του κινδύνου. Τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής πέντε νεαρά άτομα με ένα ηχείο «ανά χείρας» από το οποίο ακουγόταν μουσική τραπ, έφτυναν τα διερχόμενα αυτοκίνητα στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων με φανερό σκοπό να προκαλέσουν και να δημιουργηθεί επεισόδιο!