Μπήκαν στο σπίτι στον Αλισσό και έβγαλαν “λαβράκια”! “Γνωστός” ο 42χρονος

Οπλα, ναρκωτικά και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων εντοπίστηκαν στην κατοχή 42χρονου Ελληνα, που συνελήφθη χθες σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.

Βρέθηκαν 6 όπλα– περίστροφα και πιστόλια– περισσότερα από 50 γραμμάρια κοκαΐνης, σφαίρες και το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε δύο σπίτια στον Αλισσό.

Επιπλέον, σε διάφορα σημεία των ακινήτων, ένα εκ των οποίων αποτελούσε και τη μόνιμη κατοικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν εξαρτήματα όπλων, φωτοβολίδες και κροτίδες μεγάλης ισχύος.

Κατά πληροφορίες ο φερόμενος ως δράστης, εμπορευόταν τον οπλισμό και προέβαινε στην μεταποίηση – μετατροπή όπλων, ενώ φέρεται μεταξύ των πελατών του να βρίσκονται και άτομα που δραστηριοποιούνται στη «νύχτα» της Πάτρας.

Ηταν απόλυτα ψύχραιμος και συνεργάσιμος με τους αστυνομικούς, που μετέβησαν στο σπίτι του – και έχοντας το ένταλμα για κατ΄οίκον έρευνα – άρχισαν να κάνουν «φύλλο και φτερό» τους χώρους, εντοπίζοντας τελικά σημαντικά ενοχοποιητικά σε βάρος του. Τα όπλα θα σταλούν για βαλλιστική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν και που ακριβώς έχουν χρησιμοποιηθεί.

Κατά τη σύλληψη και μεταφορά του στο Τμήμα Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, όπου και κρατείται, φάνηκε να έχει «επιλέξει» την τακτική της σιωπής. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων, περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πατρών, για τα περαιτέρω.

Τον 42χρονο που δηλώνει άνεργος, «συνοδεύει» βαρύ ποινικό παρελθόν. Διαθέτει πλούσιο «βιογραφικό» και έχει απασχολήσει πολλάκις τις τοπικές διωκτικές αρχές, με την παραβατική του συμπεριφορά. Πριν από περίπου 5 χρόνια συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης με την κατηγορία της εμπορίας όπλων. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε καταδικαστεί και εκτίσει ποινή φυλάκισης.