Με τι καιρό θα κάνουμε τελετή έναρξης – Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή

Με συννεφιές και τη θερμοκρασία να κινείται στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες ημέρες, φτάνοντας μάλιστα και τους 18 βαθμούς Κελσίου τις μεσημβρινές ώρες, μας υποδέχεται το Σάββατο. Και μπορεί για σήμερα σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας να έχουμε βροχές και χιόνια όμως στην Πάτρα, θα κάνουμε τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, ο καιρός στέκεται στο πλάι μας!

Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο 20 Ιανουαρίου από το πρωί έως και το βράδυ θα κυριαρχήσουν οι συννεφιές, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως και 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας Νοτιοανατολικοί έως 3 Μποφόρ, ενώ από το βράδυ η έντασή τους θα φτάσει και τα 6 Μποφόρ. Το ποσοστό της υγρασίας θα ξεπεράσει το 80%.

Κατακόρυφη θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας αύριο Κυριακή 21 Ιανουαρίου, με τον καιρό να δείχνει τα δόντια του. Συγκεκριμένα, αύριο θα συνεχιστούν οι συννεφιές ενώ η θερμοκρασία θα είναι μονοψήφια καθώς θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν Ανατολικοί φτάνοντας έως 7 Μποφόρ ενώ η υγρασία τις πρωινές ώρες θα ξεπεράσει το 60%.

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ

Επιδείνωση του καιρού το διήμερο σε όλη τη χώρα από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια. Με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα που θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα, χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμών Κελσίου, και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο.