Με “καπέλο” μέχρι 35% θα αγοράζουμε από τις 15/10 το πετρέλαιο θέρμανσης

Στις δυσθεώρητες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου έρχεται να προστεθεί τώρα και αυτή του πετρελαίου θέρμανσης, καθιστώντας δυσβάσταχτο το κόστος της θέρμανσης κατά τους χειμερινούς μήνες.
Οι προβλέψεις των πρατηριούχων της Αχαΐας, για τη λιανική τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης είναι δυσοίωνες. Η αγορά πρόκειται να ανοίξει επίσημα στις 15 Οκτωβρίου και όλοι βρίσκονται υπ΄ατμόν για τις τιμές πώλησης που θα δώσουν τα διυλιστήρια την προηγούμενη ημέρα.
Προς το παρόν, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί, καθώς οι τιμές στις διεθνείς αγορές καυσίμων αυξάνονται μέρα με την ημέρα, με αποτέλεσμα μετά την δεκαετή οικονομική κρίση της χώρας, να ξεπροβάλει πάλι στον ορίζοντα το φάσμα της ενεργειακής φτώχειας για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Μια «πρόγευση» την έχουμε δει με τις τιμές του φυσικού αερίου, που ήδη έχουν σπάσει φέτος όλα τα ρεκόρ με τους πρατηριούχους της Πάτρας να υπολογίζουν ότι η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες με ένα «καπέλο» 30%-35% σε σχέση με το κλείσιμο των τιμών του περασμένου χειμώνα.