Με βαλίτσες έφευγε το “μαύρο χρήμα” από την Πάτρα! 

Με βαλίτσες, ακόμα και σε… χαρτοκιβώτια (!), έφθαναν τα χρήματα στην Κύπρο από την Ελλάδα, ειδικότερα δε από την Πάτρα, με παραλήπτη τον «εγκέφαλο» της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία με «πειρατικό» τρόπο υφάρπαζε συνδρομητικά κανάλια και την πωλούσαν σε… συμφέρουσα τιμή, στο μακρύ πελατολόγιο.

Οι διωκτικές αρχές της Πάτρας δεν έχουν εντοπίσει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, τραπεζικές διαδρομές του «μαύρου» χρήματος και οι συγκλίνουσες «τσεκαρισμένες» πληροφορίες τους αναφέρουν ότι το 50% των εισπράξεων αποδίδετο στον λεγόμενο… Κύπριο «Γιώργο», χέρι με χέρι, από λίγους έμπιστους συνεργάτες του, που είναι και οι μόνοι οι οποίοι τον γνωρίζουν στην όψη.

Η Ασφάλεια Πάτρας δεν έχει στη διάθεσή της τα πλήρη στοιχεία του, ωστόσο βρίσκεται σε επαφή με την Ελληνική Πρεσβεία στην Κύπρο και εκφράζεται η αισιοδοξία ότι είναι ζήτημα ημερών η αποκάλυψη όλων των στοιχείων της ταυτότητάς του.

Για τις κινήσεις του – σε συνεργασία με τις Κυπριακές Αρχές, εκτιμούν ότι βρίσκονται στα ίχνη του, αν κι έχουν τον φόβο μήπως πρόλαβε και διέφυγε στα Κατεχόμενα, οπότε σ’ αυτή την περίπτωση το υπό έκδοση διεθνές ένταλμα σύλληψης δεν θα έχει ισχύσει.

Τα 3 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στην Πάτρα, τα οποία και προφυλακίσθηκαν, καθώς και οι άλλοι 4 που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, στην απολογία τους είπαν ότι ο Κύπριος λάμβανε μέτρα προφύλαξης και γι’ αυτό ήξεραν μόνο τ’ όνομά του, είτε πρόκειται για πραγματικό, είτε για παραπλανητικό.

Τέλος, ως προς το μέγεθος της παράνομης «μπίζνας», όσο περνούν οι μέρες αναθεωρούνται οι αρχικές εκτιμήσεις. Τα λεφτά φαίνεται πως είναι «τρελά» και δεν έχουν σχέση με τα 10 εκ. ευρώ που ανακοινώθηκαν. Πιθανολογείται, βάσιμα πια, ότι το κύκλωμα δρούσε σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Αναστολής – με τη μορφή της «πυραμίδας» – κι έχει ενθυλακώσει τα τελευταία χρόνια πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!