Κόλπο grosso για να μπαίνουν ανεμβολίαστοι στα κλαμπ! Πως ξεγελούν την αστυνομία

H αστυνομία και οι άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί πιστεύει ότι στα κέντρα διασκέδασης στα οποία κυριαρχεί η νεολαία… όλα βαίνουν κατά τον… υγειονομικό νόμο! Μόνο που πλανώνται πλάνην οικτράν!

Οι Ελληνες πάντα ήσαν πολυμήχανοι, πόσο μάλλον όταν είναι νέοι και «διψασμένοι» για διασκέδαση και γνωριμίες μετά τα πολύμηνα lock down στα club. Το περασμένο Σάββατο όλα τα club της Πάτρας ήσαν κατάμεστα. Και φυσικά ο καθένας θα αναρωτιόταν πως είναι δυνατόν να είναι άπαντες εμβολιασμένοι από την στιγμή μάλιστα που τα ποσοστά εμβολιασμών στην Αχαϊα είναι ιδιαίτερα χαμηλά, ακόμη και σε αυτή την ηλικία των 18 με 25 άντε 30 ετών!

Την απορία μας έλυσαν κάποιοι εκ των συμμετεχόντων εκείνη την ημέρα στα πάρτι: «Μόνο εμένα μου ζήτησαν πιστοποιητικό πέντε φίλοι. Τους το έστειλα με mail. Και φυσικά ποιος ζητάει στην είσοδο ταυτότητα ώστε να επιβεβαιώσει αν το όνομα του ατόμου που κρατά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είναι το ίδιο με αυτό της ταυτότητας»! Εκτιμάται πως με αυτό το «κόλπο» χιλιάδες διασκέδασαν το βράδυ του Σαββάτου! Αν για παράδειγμα σε ένα κατάστημα ήσαν μέσα 500 άτομα, είναι βέβαιο πως… μπορεί και οι μισοί να ήσαν ανεμβολίαστοι! Το γεγονός είχε επισημάνει και ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής (ΣΚΕΑΝΑ). «Εμείς δεν μπορούμε να είμαστε ελεγκτές στην είσοδο. Αναμφισβήτητα θα γίνεται ο έλεγχος, όμως δεν είμαστε ειδικοί στο να διαπιστώσουμε αν τα πιστοποιητικά που φέρει και επιδεικνύει ο πελάτης μας είναι αληθινά» είχε δηλώσει ο συνδικαλιστής Κωνσταντίνος Σακκής! Ο ΣΚΕΑΝΑ είχε και πρόσφατα προειδοποιήσει για το ότι μπορεί εύκολα κάποιος να ξεγελάσει τον υπάλληλο που βρίσκεται στην είσοδο του μαγαζιού με αποτέλεσμα ο καταστηματάρχης να κινδυνεύει με πρόστιμο και προσωρινό λουκέτο, αν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί διαπιστώσουν παρουσία ανεμβολίαστων σε κλειστούς χώρους όπως σε ένα club. Να θυμίσουμε ότι η πρώτη «καμπάνα» περιλαμβάνει εκτός των άλλων και 7ήμερο «λουκέτο» για το κατάστημα!