ΚΟΜΒΟΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ: Εφιάλτης τη νύχτα για δεκάδες οδηγούς! Τρόμος με εκτόξευση κομματιών μαρμάρου

«Παγίδα θανάτου» για αυτοκίνητα και δίκυκλα έστησαν στην οδό Αγίας Σοφίας, στην Πάτρα, το βράδυ της Κυριακής. Σε πολυκατοικία, στον «Κόμβο Κουρτέση», στην άνοδο προς τη Μικρή Περιμετρική, διαμένουν Ρομά και κάποια ανήλικα μέλη είχαν κατέβει στο πεζοδρόμιο και πετούσαν συνεχώς πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες επιτέθηκαν σε πάνω από 10 ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ επιχείρησαν να πετάξουν κομμάτια από σπασμένα μάρμαρα και σε κάποια δίκυκλα!

Για καλή τους τύχη δεν βρήκαν στόχο στις μηχανές, όμως προκάλεσαν ζημιές σε οχήματα και συγκεκριμένα σε ένα τζιπ, με θραύση τζαμιού, ενώ σε κάποια άλλα «βρήκαν» τη λαμαρίνα και προκάλεσαν βαθουλώματα ή γρατσουνιές.

Ενας οδηγός κατέβηκε και προσπάθησε να επικοινωνήσει με κάποιον ενήλικο της οικογένειας Ρομά, όμως όλοι απουσίαζαν. Ενας άλλος οδηγός διαμαρτυρήθηκε και τον απειλούσαν πως θα του πέταγαν μια καρέκλα από το μπαλκόνι του σπιτιού, την οποία επιδείκνυαν κιόλας!

Οι ανήλικοι στέκονταν στο σημείο για αρκετά λεπτά και μόνο όταν κάποιος απείλησε με κλήση στο «100», εξαφανίστηκαν ανεβαίνοντας στο διαμέρισμά τους.

Η Αστυνομία έφθασε στο σημείο κάποια λεπτά αργότερα. Δύο ένστολοι προσπάθησαν να καταλάβουν τι συμβαίνει, απομάκρυναν από τη μέση του οδοστρώματος τα σπασμένα μάρμαρα, έκαναν μία απλή καταγραφή του συμβάντος και αποχώρησαν, με τα μέλη της οικογένειας Ρομά να τρίβουν τα χέρια τους, αφού για μία ακόμη φορά έμειναν στο απυρόβλητο. Αν συνέβαινε, όμως, κάτι χειρότερο, για παράδειγμα κομμάτι πέτρας να έβρισκε οδηγό δικύκλου ή από θραύση τζαμιού κάποιος οδηγός ΙΧ να τρόμαζε και να προκαλούσε τροχαίο, τότε θα «ψάχναμε» ποιος φταίει! Αλλά και την επόμενη μέρα (χθες) δεν υπήρξε κανένας έλεγχος και καμία αυτοψία στο σημείο.