Κοινός βηματισμός Φαρμάκη – Πελετίδη για την παραλιακή του Ρίου

Στην παραλιακή ζώνη του Ρίου και του Ακταίου συναντήθηκαν το πρωί της Τρίτης οι κεφαλές της δημοτικής και περιφερειακής αρχής για να βρουν λύση σχετικά με τις εργασίες αποκατάστασης στον δρόμο που έπεσε στην κυριολεξία μετά τα καταστροφικά φαινόμενα του Νοεμβρίου.

O Δήμος και η Περιφέρεια συνεργάζονται ώστε να βρεθεί λύση άμεσης αποκατάστασης του οδοστρώματος στον παραλιακό δρόμο που συνδέει το Ρίο με τον Αγιο Βασίλειο, καθώς η γενική ανάπλαση της περιοχής ακόμα αναζητεί την οριστική χρηματοδότηση 14 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για αποκατάσταση των βλαβών που προέκυψαν λόγω της κακοκαιρίας, στην παραλιακή ζώνη του Ρίου – Ακταίου, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση αντιπροσωπίας της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το σημείο επισκέφθηκαν, εκ μέρους του Δήμου, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Κορδάς και Βαγγέλης Κατσακούλης και ο διευθυντής Εργων Υποδομής Γιώργος Σπηλιωτόπουλος, εκ μέρους της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος.

Κατά την περιοδεία στις πληγείσες περιοχές, συμφωνήθηκαν οι άμεσες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί κάθε πλευρά μετά το Πάσχα, ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, ώστε να αποκατασταθεί η βατότητα της παραλιακής ζώνης.

Για τα έργα αναμένεται να χρειαστούν περίπου 350.000 ευρώ σύμφωνα με όσα είναι σε θέση να γνωρίζει η «Π» και τα ποσά θα καλυφθούν από ίδιους πόρους της Περιφέρειας και του Δήμου.

Επιπλέον, υπολογίζεται η εγκατάσταση των συνεργείων μετά το Πάσχα και να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στις αρχές Ιουνίου ώστε να ξεκινήσει η καλοκαιρινή σεζόν χωρίς σημαντικά προβλήματα, καθώς ήδη οι καταστηματάρχες τις περιοχής προετοιμάζονται για το άνοιγμα των καταστημάτων τους και υπό άλλες συνθήκες από τις γιορτές του Πάσχα θα περίμεναν να υποδεχθούν καθημερινά εκατοντάδες πελάτες, κάτι που φέτος θα συμβεί μετ’ εμποδίων λόγω της ακαταλληλότητας του δρόμου.

Από τη δημοτική αρχή τονίζεται ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες προς την Κυβέρνηση, η οποία παρά την παρέλευση τόσων μηνών, δυστυχώς, δεν έχει ακόμα απαντήσει στο αίτημα του Δήμου για έκτακτη χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έναρξη των αναγκαίων έργων στα Αραχωβίτικα, τη Μαρίνα και τη Δημοτική Ενότητα Παραλίας – Βραχνεΐκων.