«Κλείδωσε» στο 3-1-1 η κατανομή στην Ηλεία

Καθαρή πρωτιά της ΝΔ στις 58 από τις 59 εκλογικές περιφέρειες δείχνουν τα αποτελέσματα. Σε 54 εκλογικές περιφέρειες η διαφορά είναι διψήφια, ενώ σε 39-40 η απόσταση από το δεύτερο κόμμα είναι πάνω από 20 μονάδες.

«Βάφτηκε» μπλε το «θρίλερ» της τελευταίας έδρας στην Ηλεία

*Εκλέγονται Νικολακόπουλος, Αυγερινοπούλου, Αβραμόπουλος από τη Ν.Δ., Καλαματιανός από τον ΣΥΡΙΖΑ και Κατρίνης από το ΠΑΣΟΚ

Ολονύχτια ήταν η μάχη της σταυροδοσίας στην Ηλεία με την εικόνα να ξεκαθαρίζει τελικά λίγο μετά τη μια τα ξημερώματα όταν και η τελευταία έδρα που παιζόταν «βάφτηκε» μπλε και η κατανομή των εδρών «κλείδωσε» στο 3-1-1, με τρεις έδρες να αντιστοιχούν στη Νέα Δημοκρατία, μία στον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και μια στο ΠΑΣΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι για αρκετή ώρα, μέσω των ενημερώσεων του Υπουργείου Εσωτερικών, υπήρχε εναλλαγή σχετικά με τη μια έδρα, η οποία πότε πήγαινε στη Ν.Δ. και πότε στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως τελικά αργά τη νύχτα η κατανομή οριστικοποιήθηκε στο 3-1-1.

Με την ενσωμάτωση των σταυρών στο 92,42%, σε 390 από τα 422 εκλογικά τμήματα, πρώτος από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, δεύτερη η Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και τρίτος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Από τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. εκλέγεται ως πρώτος ο Διονύσης Καλαματιανός, με τη Ζωή Αναστασοπούλου που για αρκετή ώρα «ακροβατούσε» μέσα και έξω από τη Βουλή, όπως φαίνεται τελικά να μένει εκτός. Τέλος, από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Μιχάλης Κατρίνης.