Κατεβάζουν ρολά οι Εφορίες της Πάτρας από αύριο

Χωρίς εφορίες για 3 ημέρες θα μείνει η Πάτρα αφού αύριο και μέχρι την Παρασκευή κλειστές θα μείνουν η Ά και η Γ΄ ΔΟΥ Πατρών.

Οι δύο εφορίες πρότειται να συγχωνευτούν και συγκεκριμένα από τις 10 Μάϊου η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή, θα έχει μόνο μία Δ.Ο.Υ
Aπό τη συγχώνευση των δύο εφοριών (Α’ Πατρών και Γ’ Πατρών) προκύπτει μια νέα εφορία Α’ τάξεως που μετονομάζεται σε ΔΟΥ Πατρών και στην οποία μεταφέρεται όλη η ύλη και οι αρμοδιότητες της πρώτης, καθώς και το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) Δυτικής Αχαΐας (Κάτω Αχαΐα), που θα συνεχίσει να λειτουργεί στο κτίριο του δημαρχείου.
Όσον αφορά στις αρμοδιότητες παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων της Γ’ ΔΟΥ, αυτές περιέρχονται στην Α’ Πατρών η οποία υπεισέρχεται αυτοδικαίως και χωρίς καμία άλλη διατύπωση στα δικαιώματα, στις απαιτήσεις, στις υποχρεώσεις και στις εκκρεμείς υποθέσεις αυτής.
Η συγχώνευση έχει, σχεδόν ολοκληρωθεί της και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:
-Η Δ.Ο.Υ Α΄ Πατρών (στο υφιστάμενο κτήριο επί της οδού Ν.Ε.Ο Πατρών- Αθηνών αρ.15 ) και η Δ.Ο.Υ Γ΄ Πατρών (στο υφιστάμενο κτήριο επί της οδού Ακτή Δυμαίων αρ.18) θα παραμείνουν κλειστές και δεν θα πραγματοποιούνται συναλλαγές με το κοινό την αύριο Τετάρτη, την Πέμπτη, και την Παρασκευή 4, 5, 6 Μαϊου 2022.

 -Η Δ.Ο.Υ Πατρών,η οποία θα λειτουργεί πλέον στο επί της οδού Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών αρ. 15 κτήριο , δεν θα πραγματοποιήσει συναλλαγές με το κοινό τη Δευτέρα 9 Μαΐου.
Οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών που τυχόν λήγουν τις παραπάνω ημέρες παρατείνονται σύμφωνα με την αριθ.1026510/1658/370/Α0014/26.3.2002 (Β΄524) απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.