ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΤΡΑ: H μεγάλη ζήτηση… εκτόξευσε στα ύψη τις τιμές

Οι αριθμοί του Καρναβαλιού 2023 εντυπωσιάζουν, ενώ από σήμερα μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκδηλώσεων. Ερχεται η Τσικνοπέμπτη, ακολουθεί η Κυριακή με την παρέλαση των μικρών καρναβαλιστών και την επόμενη εβδομάδα… κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με ένα ξεχωριστό τριήμερο που θα χαρακτηρίζεται από την μεγάλη επισκεψιμότητα. Όταν τα στοιχεία από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαϊας κάνουν λόγο για 35.000 επισκέπτες μόνο με τα λεωφορεία του αντιλαμβανόμαστε ότι το κέντρο της Πάτρας θα «βουλιάξει»! Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Χαράλαμπος Μπονάνος ήδη πρότεινε την πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος από Αράτου μέχρι Γούναρη ώστε να «εκτονωθεί» κάπως η κίνηση. Το τριήμερο του καρναβαλιού η Πάτρα,  αναμένεται να «βουλιάξει» και όλα δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών ίσως αγγίξει και τις 80.000! Αν αυτό συμβεί, πάνω από 120.000 θα είναι αυτοί που θα «κατακλύσουν» το κέντρο. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών είναι πολύ μεγάλο, καθώς το Καρναβάλι της Πάτρας θα επιστρέψει στους κανονικούς ξέφρενους ρυθμούς του μετά από τρία χρόνια «απουσίας» λόγω της πανδημίας.

Τα ποσοστά προ-κρατήσεων αγγίζουν το 98,6% για αυτοτελή κατοικίες και διαμερίσματα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις (άφιξη Παρασκευή 24/2 – αναχώρηση Δευτέρα 27/2) κυμαίνεται από 729€ έως και 1.715€. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 64τμ σε απόσταση 3,2χιλιόμετρα από το κέντρο της Πάτρας, ενώ η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία 95τμ στο κέντρο της πόλης. Υπήρξε πάντως καιμία τιμή που «κυκλοφόρησε» για ένα μεγάλο σπίτι στην Πάτρα που νοικιαζόταν μέσω της πλατφόρμας Arbnb… 2500 ευρώ το τριήμερο!

Η Αχαΐα διαθέτει οικονομικές επιλογές για τους ταξιδιώτες που θα θελήσουν να την επισκεφτούν, όπως το παραθαλάσσιο μέτωπο σε κοντινές σχετικά αποστάσεις από την Πάτρα.

Το κόστος μίσθωσης σε αυτοτελή κατοικίες ή διαμερίσματα κυμαίνεται από 182€ και διαμορφώνεται ανάλογα με το είδος του ακινήτου και τη δυναμικότητα του. Στα Σελιανίτικα το κόστος μίσθωσης κατοικίας 105τμ με 3 Υ/Δ διαμορφώνεται στα 367€ για τρεις διανυκτερεύσεις. Στο Λόγγο, studio μισθώνεται προς 182€ για τρεις διανυκτερεύσεις, ενώ στον Αλισσό, κατοικία 85τμ με 2 Υ/Δ προς 405€.

Θα πρέπει να τονιστεί πως ακόμη και ο Δήμος δυσκολεύτηκε να βρει δωμάτια σε ξενοδοχεία ώστε να φιλοξενήσει τους καλλιτέχνες που θα έρθουν στην Πάτρα για το Καρναβάλι! Και μόνο αυτή η δήλωση είναι ενδεικτική του τι θα ακολουθήσει! Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του ξενοδόχου Ηλία Μεντζελόπουλου ότι «είχαμε χρόνια να δούμε τέτοιον αριθμό κρατήσεων και μάλιστα αρκετό καιρό πριν μπούμε στην τελική ευθεία για το Καρναβάλι»!