ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Ξεχάστε την υπογειοποίηση από Ρίο μέχρι Κανελλοπούλου

Δεν είναι και τόσο καλά τα μαντάτα που έρχονται για το θέμα της υπόγειας χάραξης του τρένου και την απαίτηση της πόλης να ξεκινήσει η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής του σύγχρονου τρένου από το Ρίο και όχι από την Κανελλοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών το όλο θέμα έχει εξεταστεί όλο αυτό το διάστημα ενδελεχώς από ομάδες μελετητών.

Το συμπέρασμα στο οποίο έχουν καταλήξει είναι ότι αυτό που ζητάει ο δήμος, αλλά και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης (μη ξεχνάμε ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση), ουσιαστικά δεν μπορεί να γίνει στην πράξη.

Οι πληροφορίες αυτές έχουν φτάσει και στα γραφεία της Μαιζώνος και για αυτό ο δήμαρχος είχε προ ημερών επανεκκινήσει το θέμα, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό και μιλώντας για δυναμικές κινητοποιήσεις της Πάτρας, έχοντας στο πλευρό του τους κατοίκους των συνοικιών της βόρειας πόλης.

Οι τελευταίοι μαζί με τους συλλόγους τους έχουν από την αρχή ξεκαθαρίσει την στάση τους, τονίζοντας ότι δεν θα αφήσουν να περάσει το τρένο δίπλα από τα σπίτια τους, υψώνοντας τείχος μπροστά από την παραλιακή ζώνη.

Πάντως, στο μη ρεαλιστικό του όλου πράγματος για το θέμα της υπόγειας χάραξης, έστω και με την μορφή cut and cover, έχουν καταλήξει και άνθρωποι που ασχολούνται εδώ και χρόνια με το τρένο. «Έτσι όπως έχει σχεδιαστεί η υπόγεια χάραξη της γραμμής να είστε σίγουροι ότι το σύγχρονο τρένο δεν θα φτάσει ποτέ στην Πάτρα.