Καραμανδάνειο: Το Υπ. Υγείας στέλνει αναισθησιολόγους από την Αθήνα

Λύση στο ζήτημα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, δίνει το Υπουργείο Υγείας. Όπως πληροφορείται το dete.gr από καλά ενημερωμένες πηγές του Υπουργείου Υγείας, η λύση που έχει προκριθεί είναι να σταλούν στην Πάτρα αναισθησιολόγοι από νοσοκομεία των Αθηνών, ώστε να καλυφθούν τα κενά. H λύση που αποφασίστηκε από την αν. Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάκα, είναι η μετακίνηση έμπειρων παιδοαναισθησιολόγων από τον Παίδων «Αγ. Σοφία» ή ιδιωτών με σύμβαση, μέχρι να πιάσουν δουλειά οι γιατροί της προκήρυξης, η οποία θα βγει στον «αέρα» σε λίγες ημέρες.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από το Υπουργείο Υγείας έχει συμφωνήσει να κατέβει στην Πάτρα ένας αναισθησιολόγος με ειδίκευση στα παιδιά, ενώ υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με άλλους δύο αναισθησιολόγους.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του Υπουργείου Υγείας αναμένεται εάν όχι σήμερα το βράδυ, τουλάχιστον αύριο το πρωί, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας και να επανέλθει στην εύρυθμη λειτουργία του.

Να θυμίσουμε ότι οι ραγδαίες εξελίξεις στο Καραμανδάνειο, έχουν κινητοποιήσει την Πάτρα και μάλιστα, αύριο Παρασκευή η δημοτική Αρχή διοργανώνει συγκέντρωση στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου.