ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ: Θα βρουν τους εμπρηστές του Abbey

Οι κινήσεις και το προφίλ των δραστών του εμπρησμού του καφέ – εστιατορίου «Αbbey» στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στην Πάτρα από την πρώτη στιγμή μπήκαν στο μικροσκόπιο των ερευνών της Ασφάλειας Πατρών και του Ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία,   στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά τρία άτομα, τα οποία λίγο πριν δράσουν συναντήθηκαν σε περιοχή πλησίον της πλατείας και εν συνεχεία με τα οχήματα τους, ένα ιχ αυτοκίνητο και ένα λευκό δίκυκλο τύπου σκούτερ, κατευθύνθηκαν έξω από το κατάστημα. Ο συνοδηγός του αυτοκινήτου και ο οδηγός του δικύκλου είναι οι φυσικοί αυτουργοί της εμπρηστικής ενέργειας, καθώς μετά την ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού καμερών ασφαλείας, είναι τα πρόσωπα που πυρπόλησαν την επιχείρηση, τα ξημερώματα της 25ης Ιανουαρίου. Η ταυτοποίηση τους στην παρούσα φάση κρίνεται δύσκολη, καθώς είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες.

Στοιχεία που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών αναμένεται να δώσουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας που «πιάνουν» την ευρύτερη περιοχή των Υψηλών Αλωνιών. Με αίτημα που έχει υποβληθεί στην Εισαγγελία Πατρών όπως πληροφορείται η «Π» ζητείται η άρση απορρήτου προκειμένου οι Αρχές να έχουν στη διάθεση τους τη λίστα με τα ενεργά στίγματα κινητών τηλεφώνων, που τη δεδομένη χρονική στιγμή, εξέπεμπαν από το σημείο.

Από το πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στην κατοχή τους οι ανακριτικοί υπάλληλοι Ασφάλειας και Πυροσβεστικής, φαίνεται πως ο δικυκλιστής που «ανέβηκε» την Αθανασίου Διάκου μέσω της Γούναρη και οι επιβάτες του Ι.Χ, πριν «χτυπήσουν», κινήθηκαν τουλάχιστον δυο φορές περιμετρικά της Πλατείας. Εκτιμάται πως ήθελαν να βεβαιωθούν πως το σημείο είναι «καθαρό». Στη συνέχεια τα δυο οχήματα φαίνεται να διαφεύγουν μέσω της οδού Μεσολογγίου και να χάνονται στην περιοχή του Σκαγιοπουλείου.