Κακοκαιρία Daniel: Συνεχίζει την επέλασή της – Που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Συναγερμό έχει σημάνει η κακοκαιρία Daniel, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να πλήττουν πολλές περιοχές της Ελλάδας. Μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένοι άνεμοι και χαλαζοπτώσεις.

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι μιας σειράς περιοχών στο πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, η οποία από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (04/09) βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να πλήξει και τα επόμενα 24ωρα σχεδόν όλη τη χώρα. Ήδη στο πέρασμά της η κακοκαιρία έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα. Μεγάλες καταστροφές, κυρίως στις καλλιέργειες της ελιάς σημειώθηκαν στην Ηλεία και συγκεκριμένα στα χωριά Λούβρο, Υψηλόν και Βασιλάκι.

Περιοχές της Μαγνησίας και των Σποράδων πλήττει με σφοδρότητα από νωρίς το πρωί η κακοκαιρία «Daniel» η οποία ξεκίνησε την επέλασή της από το μεσημέρι της Δευτέρας με τις καταιγίδες να έχουν ήδη δημιουργήσει προβλήματα σε κατοίκους και υποδομές της Λαμίας, της Κέρκυρας, της Πάτρας, ενώ μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν και σε καλλιέργιες στην Ηλεία και συγκεκριμένα στα χωριά Λούβρο, Υψηλόν και Βασιλάκι. Μηνύματα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα, προκειμένου να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του φαινομένου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχουν γίνει ήδη 12 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και καθαρισμό φρεατίων σε περιοχές του Βόλου, της Σκοπέλου και της Σκιάθου ενώ χαρακτηριστική είναι η εικόνα από τον χάρτη με την κεραυνική δραστηριότητα λίγο πριν

 Κακοκαιρία Daniel: Νύχτα κεραυνών στη Μαγνησία

Η κακοκαιρία Daniel σάρωσε τη νύχτα την Μαγνησία, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται από τα μεσάνυχτα ενώ ασταμάτητη είναι η κεραυνική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τον χάρτη του meteo η Μαγνησία σαρώθηκε μέχρι τις 5 το πρωί από τους κεραυνούς. Τα δεδομένα τα οποία παρουσιάζονται στον χάρτη προέρχονται από το δίκτυο ανίχνευσης αστραπών ΖΕΥΣ το οποίο λειτουργεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Το δίκτυο περιλαμβάνει έξι δέκτες στην Ευρώπη (Chibolton στην Αγγλία, Roskilde στη Δανία, Ιάσιο στη Ρουμανία, Αλεξάνδρεια στην Αίγυπτο, Λάρνακα στην Κύπρο και Mazagon στην Ισπανία).

Από τα μεσάνυχτα η βροχή είναι ασταμάτητη και οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνεχιστούν έως και την Τετάρτη. Επισημαίνεται ότι το βράδυ της Τετάρτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός από τις περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων και της βόρειας Εύβοιας όπου θα συνεχίσουν έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ σε ανάρτησή του δίνει εικόνα για την κίνηση της κακοκαιρίας με την ραγδαιότητα της βροχής από τον δορυφόρο κάθε 15 λεπτά.