Θα βρουν τον εκτελεστή του Τάσου Μπερδέση; Τι εκτιμά η Ασφάλεια

Η εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ καθώς και αυτή της εκτέλεσης ενός «μπράβου» στην Αθήνα, ενδέχεται να ανοίξει «για τα καλά» και την υπόθεση Μπερδέση. Δεν αποκλείεται κατά τους Αστυνομικούς να βρεθεί πλέον η άκρη του νήματος και για άλλες εκτελέσεις που εκείνη την εποχή είχαν συνταράξει το πανελλήνιο! Αλλωστε από τότε η ΕΛ.ΑΣ. είχε κάνει λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών από την Greek Mafia. Και όποιος «ενοχλούσε» εκτελείτο! Εκτελέσεις μέρα μεσημέρι, δολοφονίες σε πολυσύχναστους δρόμους, μέσα σε καταστήματα, σε μέρες… γιορτής, ακόμα και δίπλα από σχολεία ήταν  το σκηνικό της δράσης της ελληνικής μαφίας. “Γραφεία ενοικιάσεων εκτελεστών” με υψηλό δολοφονικό… κασέ, χρησιμοποιήθηκαν για την “μείωση” των διεκδικητών χρημάτων ή και όσων ενοχλούσαν με ρεπορτάζ κλπ, όπως ο Καραϊβάζ. Να θυμίσουμε ότι μέσα σε 14 χρόνια από το 2009 έχουν εκτελεστεί κοντά στα 50 συμβόλαια θανάτου και έχουν γίνει δεκάδες απόπειρες!

Ο 39χρονος Πατρινός πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης, εκείνο το πρωί της Δευτέρας έκανε την καθιερωμένη προπόνησή του, σε πυγμαχικό σύλλογο στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στη Βάρη. Λίγο πριν τις 09:00 το πρωί για άγνωστο λόγο πήγε στο αυτοκίνητό του και άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού. Τότε ήταν που προσέγγισε ένα γκρι τζιπ, ο συνοδηγός φαίνεται να κατέβηκε από το όχημα και πυροβόλησε 14 φορές με πολεμικό καλάσνικοφ εναντίον του στόχου, πλήττοντας θανάσιμα το θύμα στο στήθος και το κεφάλι.

Τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής εξέτασαν τις τηλεφωνικές επαφές, τα μηνύματα και τις συναντήσεις που είχε τις τελευταίες 10 ημέρες ο 39χρονος πυγμάχος. Αναζήτησαν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν το όχημα των δραστών, εξέτασαν  πρόσφατες δηλώσεις κλοπών και “καμένων” οχημάτων τέτοιου τύπου, ενώ έχουν προέβησαν οβεί στις διαδικασίες άρσης τηλεφωνικού απορρήτου. Ωστόσο τίποτα δεν βρέθηκε και σε λίγο καιρό συμπληρώνονται δύο χρόνια από την εκτέλεση του ιδιαιτέρως δημοσφιλούς Πατρινού πρωταθλητή. Τώρα όμως φαίνεται πως τα δεδομένα αλλάζουν. Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι η μία δολοφονία και η εξιχνίασή της μπορεί να προκαλέσει… αλυσίδα εξιχνιάσεων! Σε αυτό ευελπιστεί και η οικογένεια Μπερδέση στην Πάτρα που περιμένει εδώ και καιρό κάποιο νέο για τους εκτελεστές – δολοφόνους του Τάσου.