Θα έριχναν “μαϊμούδες” στην αγορά! Μεγάλο κύκλωμα στην Κ. Αχαϊα

Οι «εγκέφαλοι» του κυκλώματος που επρόκειτο να «ρίξουν» μεγάλες ποσότητες ενδυμάτων με φίρμες «μαϊμού» στις λαϊκές αγορές της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, και συνελήφθησαν από την Οικονομική Αστυνομία με τη συνδρομή της Ασφάλειας Πάτρας, αντιμετωπίζουν τον πέλεκυ της δικαιοσύνης, σε βαθμό κακουργήματος!

Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε στην Κ. Αχαΐα που θεωρείται μια από τις «πρωτεύουσες» της διακίνησης και εμπορίας απομιμητικών ειδών ένδυσης στη χώρα μας.

Στο εδώλιο θα καθίσουν ένας ημεδαπός και δύο Πακιστανοί που διατηρούσαν παράνομο εργαστήριο κατασκευής και αποθήκευσης ρούχων με σήματα – μαϊμού. Συγκεκριμένα, βαρύνονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για τα εμπορικά σήματα, την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τον κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, καθώς και για πλαστογραφία μετά χρήσης.

Το κακουργηματικό πλαίσιο των αδικημάτων βρίσκεται ασφαλώς σε ευθεία συνάρτηση με τον όγκο των κατασχεθέντων ειδών ένδυσης (κατασχέθηκαν 3651 «επώνυμα» είδη). Επίσης, από την επιχείρηση των διωκτικών αρχών, αποκαλύφθηκε ότι οι δράστες είχαν στη διάθεσή τους 36.700 λογότυπα επώνυμων εταιρειών, 2000 ετικέτες, δύο μηχανήματα εκτύπωσης λογοτύπων, έξι κάμερες και καταγραφικά, καθώς και διάφορα έγγραφα, σημειώσεις και τιμολόγια.

Εκτιμήθηκε δε, ότι το επιδιωκόμενο όφελος από την πώληση των παράνομων εμπορευμάτων θα ξεπερνούσε τις 100.000 ευρώ.