Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Οι γιατροί διαφωνούν με τα όσα είπαν οι γονείς

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η συνέντευξη που έδωσαν οι γονείς από την Πάτρα, των οποίων τα τρία κορίτσια χάθηκαν μέσα σε τρία χρόνια. Η εικόνα τους προκάλεσε πολλά ερωτηματικά στον κόσμο, με τους περισσότερους να επισημαίνουν την αποστασιοποίηση από τον πόνο που προκαλεί ο αιφνίδιος χαμός τριών παιδιών…

Το ξεκίνημα γίνεται με τη Μαλένα, το παιδί που πέθανε πρώτο το 2019. «Μέχρι και το 2019 που η Μαλένα παρουσίασε ένα πρήξιμο στο λαιμό όλα πήγαιναν καλά» είπε ο πατέρας και η μητέρα συμπλήρωσε: «Η παιδίατρος μας έδωσε την κατάλληλη αντιβίωση αλλά το πρήξιμο δεν περνούσε. Οι γιατροί δεν έβρισκαν τίποτα. Κάποια στιγμή βρέθηκε ένας λεμφαδένας πιο σκληρός και βγήκε η διάγνωση για λευχαιμία. Τελικά στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν ξύπνησε ξαφνικά, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πέθανε. Με κοίταξε το παιδί και πέθανε μπροστά μου. Οι εξετάσεις που ακολούθησαν έδειξαν ηπατική ανεπάρκεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιατρικές πηγές επισημαίνουν στο T-live ότι το παιδί είχε ανταποκριθεί στη θεραπεία του και δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. «Είχε γίνει εκτεταμένος έλεγχος του παιδιού, όπως γίνεται σε όλα τα παιδιά με καρκίνο όταν εισάγονται στο νοσοκομείο. Δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας. Το παιδί πήρε τη θεραπεία του, έπαιξε στον παιδότοπο του πρώτου ορόφου μέχρι τις 3 το μεσημέρι, έφαγε κανονικά και κατέληξε στον ύπνο του.

Η μητέρα ειδοποίησε όταν το παιδί ήταν χωρίς σφυγμό σε μυδρίαση και μελανό. Την ώρα που το παιδί εξέπνευσε ήταν μόνο η μητέρα. Λίγο πριν ήταν και ο πατέρας, που μόλις είχε αποχωρεί. Προσπάθησαν οι γιατροί να κάνουν ανάταξη, δεν έγινε ανάταξη μετά από προσπάθειες 45 λεπτών. Δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση του παιδιού».

Οι γονείς, όπως υποστήριξαν στη συνέντευξη, αναζητούσαν απαντήσεις… «Οι γονείς δεν ήθελαν να κάνουν νεκροτομή, το νοσοκομείο επέμεινε να κάνουν νεκροτομή λόγω του αιφνίδιου θανάτου. Οι γιατροί συμβούλευσαν τους γονείς να προχωρήσουν σε εξέταση της σορού ώστε αν υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα να προστατεύσουν και το άλλο τους παιδί. Έτσι πείστηκαν» δηλώνουν οι ιατρικές πηγές στο T-live.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το πόρισμα της ιατροδικαστικής άφησε τους γιατρούς που παρακολουθούσαν το παιδί με πολλά ερωτήματα. Το ήπαρ του παιδιού ήταν πεντακάθαρο. Τόσο καλές ηπατικές εξετάσεις δεν έχουν τόσο συχνά τα παιδιά που μπαίνουν για θεραπεία στο ογκολογικό. Ο θάνατος δεν συνάδει με τα κλινικά και τα εργαστηριακά ευρήματα της προηγούμενης ημέρας. Η ασθενής δεν είχε κλινική συμπτωματολογία».

Όσον αφορά στη Τζωρτζίνα, οι γονείς είπαν μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή τους στο Star. «Tην πήγαμε στο Καραμανδάνειο. Μας είπαν πως όλο αυτό ήταν ψυχολογικό και μας είπαν πως θα μας δώσουν εξιτήριο. Της έκαναν άλλες εξετάσεις και μας είπαν ότι έχει γαστρεντερίτιδα. Το παιδί ξύπνησε και πάλι στον ύπνο του και πνιγόταν. Μας έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και ζητούσε τους γιατρούς. Έβλεπαν εκείνοι τους παλμούς ανεβασμένους και το οξυγόνο ανεβασμένο. Ανέβασε και πυρετό. Επειδή κάποιοι τονίζουν ότι πάντα ήταν η μαμά, θέλω να τονίσω πως κάθε μαμά θα έκανε το ίδιο. Κάθε μαμά θα ήταν δίπλα στο παιδί της. Οπότε όλο αυτό είναι ανόητο.

Η Τζωρτζίνα έμεινε στη ΜΕΘ, ανέκτησε τις αισθήσεις της και αποσωληνώθηκε. Όλα κυλούσαν ομαλά. Φτάνουμε στο σημείο του απινιδωτή. Αποφασίζουμε να μπει ώστε να ασφαλίσουμε την καρδιά. Πήγε στο Ωνάσειο και το πρώτο βράδυ έκανε το ίδιο επεισόδιο. Εκεί δεν ήμουν μπροστά. Το παιδί διασωληνώθηκε. Μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά γι’ αυτό που της συνέβη».

Ο κ. Ιωάννης Παπαγιάννης, διευθυντής του παιδοκαρδιοχειρουργικού τμήματος δήλωσε στο T-live: «Το παιδί, όταν είχε περάσει ένα μισάωρο που του έκαναν την καρδιοαναπνευστική ανάνηψη φυσικό ήταν η καρδιά να μην έχει πλέον επαρκή αιμάτωση και οξυγόνο. Άρα ο απινιδωτής δε μπορεί να κάνει θαύματα».