Θάνατος Τζωρτζίνας: Οι γιατροί και η διάσταση απόψεων με τη μητέρα

διαιτέρως κρίσιμες κρίνονται οι επόμενες 10 μέρες στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, καθώς αναμένεται να ολοκληρωθεί ο κύκλος καταθέσεων των γιατρών που είχαν ασχοληθεί με την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega κύριο κομμάτων των ερευνών αποτελούν τα τελευταία 60 λεπτά της ζωής της Τζωρτζίνας. Κι αυτό γιατί εκτιμούν ότι όποια και αν είναι τα αίτια θανάτου, αν επικεντρωθούν στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, θα βρουν τη λύση του μυστηρίου.

Οι Αρχές βάζουν στο μικροσκόπιό τους ποιοι και πότε μπήκαν στο μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου την τελευταία ώρα, από γιατρούς, νοσηλευτές, συνοδούς άλλων ασθενών μέχρι άτομα της οικογένειας της μικρής Τζωρτζίνας. Επισης ποια ήταν η κλινική της εικόνα, τι φάρμακα έλαβε, τι έφαγε, ακόμη και ποια ήταν τα τελευταία της λόγια. Αναμένεται, επίσης, να κληθούν για κατάθεση και οι έξι ιατροδικαστές που στους 33 μήνες έχουν αναλάβει να εντοπίσουν τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών.

Τα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έδειξαν ότι στον οργανισμό του παιδιού βρέθηκαν φαρμακευτικές ουσίες. Ωστόσο, θα συγκριθούν με τα φάρμακα που έπαιρνε το κορίτσι και θα γίνει ποσοτικός έλεγχος. Επίσης, θα διερευνηθεί η ύπαρξη βαρέων μετάλλων, όπως κάλιο, αρσενικό και άλλα στοιχεία που μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές στην καρδιά και ανακοπή. Το ενδεχόμενο να σταλούν τα δείγματα στο εξωτερικό σε αυτή τη φάση δεν είναι ορατό.

Οι 20 γιατροί και η διάσταση απόψεων με τη μητέρα

Έχουν ξεκινήσει να καταθέτουν σε πρώτη φάση όσοι γιατροί ασχολήθηκαν με το πρόβλημα υγείας του παιδιού. Πρόκειται για 20 γιατρούς που εργάζονται σε πέντε νοσοκομεία, σε Αθήνα και Πάτρα.

Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν διάσταση απόψεων στα όσα υποστηρίζουν οι γιατροί και στα όσα έχει πει η μητέρα της 9χρονης τόσο στην πρώτη της κατάθεση στο Α.Τ. Αμπελοκήπων όσο και στις συνεντεύξεις της.

Στις καταθέσεις τους οι πρώτοι γιατροί που εξετάστηκαν αναφέρθηκαν στις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας εκφράζοντας απορίες για τα αδιευκρίνιστα αίτια αυτού, καθώς το παιδί δεν είχε κανένα καρδιολογικό πρόβλημα, αλλά και στο γεγονός ότι παρά τα όσα ανέφερε η μητέρα περί σπασμών και νευρολογικών προβλημάτων, αυτοί δεν διαπίστωσαν κάτι που να επιβεβαιώνει τους παραπάνω ισχυρισμούς. Καταθέσεις θα κληθούν να δώσουν και οι νοσηλευτές που ασχολήθηκαν με τη φροντίδα του κοριτσιού στα νοσοκομεία όπου φιλοξενήθηκε.