Η 6η ΕΜΑΚ από την πρώτη στιγμή στα συντρίμμια της γέφυρας – Δίνουν την ψυχή τους για τον συνάνθρωπο

Συνεχίζονται οι εργασίες στο σημείο που κατέρρευσε η γέφυρα στα Μποζαΐτικα η 6η εμακ παραμένει στο σημείο. Τουλάχιστον και σήμερα το βράδυ εκτιμάται ότι θα συνεχιστούν οι εργασίες και μέχρι αύριο το πρωί θα έχει απομακρυνθεί ο μεγαλύτερος όγκος.

Από την πρώτη στιγμή το σύνολο σχεδόν της δύναμης της 6ης ΕΜΑΚ βρέθηκε στο σημείο του συμβάντος χαρακτηριστικό είναι πως η ομάδα της 6ης  ΕΜΑΚ αποτελείται  από 26 άτομα από την πρώτη στιγμή 23 άτομα βρέθηκαν στην οδό Διοδώρου και έδωσαν μάχη για να εντοπίσουν ανθρώπους που πιθανόν είχαν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια.

Η υπηρεσία ήταν σε γενική επιφυλακή λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.  Αξίζει όμως να αναφερθεί πως οι ειδικά εκπαιδευμένοι Πυροσβέστες που δεν βρισκόταν σε υπηρεσία αλλά σε επιφυλακή έφτασαν στο σημείο χωρίς καν να τους ειδοποιήσει κάνεις, αποδεικνύοντας την επαγγελματική τους ευσυνειδησία,  είχαν φροντίσει μάλιστα να πάρουνε τον εξοπλισμό και όλα τα μηχανήματα – οχήματα που αφορούν κατάσταση σεισμού ή συντρίμμια.

Ειδικό όχημα σεισμών,  διασωστικό, δύο μεγάλα trailer που κάνουν τη νύχτα μέρα- αφορούν δηλαδή το φωτισμό- όπως επίσης και πέντε φορητά τα οποία αφορούν το φωτισμό. Όλος ο εξοπλισμός βρισκόταν σε συγκεκριμένο σημείο έτσι ώστε οτιδήποτε και αν χρειάζονται για το έργο τους να μπορούσαν άμεσα να το έχουν στα χέρια τους. Ακόμη και τα δευτερόλεπτα άλλωστε έπαιζαν πολύ σημαντικό ρόλο εκείνες τις στιγμές.

Επίσης τα δύο σκυλιά της 6ης ΕΜΑΚ, ειδικά εκπαιδευμένα, βρέθηκαν στο σημείο και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες ανατολικά και δυτικά,  δηλαδή το πάνω και στο κάτω μέρος. Δέκα φορές το κάθε σκυλί επιχείρησε στο σημείο ούτε μία φορά όμως δεν είχε ένδειξη για ανθρώπινη ζωή. Στην όλη επιχείρηση της 6ης ΕΜΑΚ υπήρξε η αδιάκοπη και προσεκτική εργασία των ειδικά εκπαιδευόμενων πυροσβεστών βοήθησε φυσικά και ο σύγχρονος εξοπλισμός.

 Γεωφωνο και κάμερες, στην πρώτη περίπτωση δίνεται η δυνατότητα σε συνθήκες απόλυτης ησυχίας να μπορούν να ακούσουν τον οποιοδήποτε θόρυβο και με τις κάμερες να έχουν οπτική επαφή μέσα από σχισμές

Οι άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την πρώτη στιγμή δούλεψαν και δουλεύουν ακατάπαυστα στο σημείο. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως δέχτηκαν τα συγχαρητήρια από όλους τους αρμόδιους που πέρασαν από το σημείο τόσο για τον τρόπο εργασίας τους κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, όσο και για την εφαρμογή της συνθήκης ασφαλείας.

Οι άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ έμειναν όλο το βράδυ της Κυριακής στο σημείο, βρίσκονταν εκεί και συνέχισαν την έρευνα, κάτι που συνέχισαν το πρωί της Δευτέρας, καθώς και το απόγευμα της Δευτέρας. 11 άτομα θα βρίσκονται στο σημείο και το βράδυ της Δευτέρας και θα επιχειρούν, δεν θα σταματήσουν μέχρι να είναι σίγουροι πως δεν βρίσκεται κάποιος άλλος άνθρωπος κάτω από τα συντρίμμια.