Η 6η ΕΜΑΚ από την Πάτρα, στη σεισμόπληκτη Τουρκία

Κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα ετοιμάζεται για αποστολή στην σεισμόπληκτη Τουρκία, προς ενίσχυση των ελληνικών δυνάμεων της μονάδας των 21 στελεχών της 1ης ΕΜΑΚ.

Ήδη στις εγκαταστάσεις της 1ης ΕΜΑΚ στον Ασπρόπυργο βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα πενταμελές κλιμάκιο στελεχών της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, μαζί με τον σκύλο της Κυνοφιλικής Ομάδας Ερευνας και Διάσωσης «Τζόρνταν», με τον συνοδό του Παναγιώτη Φωκά.

Νέα μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες της ΕΜΑΚ που επιχειρούν στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που διέλυσαν κυριολεκτικά την περιοχή του Καχραμαναράς.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, η ελληνική αποστολή έλαβε πληροφορίες ότι υπάρχουν επιζώντες κάτω από χαλάσματα σε ένα σημείο πέντε χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αντιόχειας.

Οι Έλληνες διασώστες θα αναζητήσουν με τα μέσα που διαθέτουν πιθανούς επιζώντες κάτω από τα ερείπια και στη συνέχεια θα οργανώσουν την επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Αντίπαλος ο χρόνος

Όπως όλοι γνωρίζουν, ο μεγάλος αντίπαλος των σωστικών συνεργείων είναι ο χρόνος που περνά, καθώς πλέον έχουν περάσει περισσότερες από 130 ώρες από το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Στα θετικά είναι το γεγονός ότι ένα βρέφος μόλις δύο μηνών βγήκε από τα χαλάσματα έπειτα από 128 ώρες.